220 - 380 Ufoda Fark yaratıyor?

sayın üye rezistans ufo dediğimiz şey zaten direnç teli ve 2800W olduğu için herhangi bir patlama olmadı ben en çok voltaj ayarı yapan termostattan korkmuştum onada birşey olmadı kullandım yani
bence siz voltajlarınızı kontrol edin bir anormallik olduğu kesin 380 dediğiniz voltaj 220v olmasın yoksa 220v bir drenç iki fazda kısa sürede kopmaması mümkün değil slm

Ufo nun neresine bagliyorsun bu 3 fazi gercktwn merak ettim dogrusu...ya ben cok meraksizm ya da millet cok merakli nelerle ugrasiyosunz yaf.:)

Sayın üye zbyrblc; Ufonun fişine iki faz verdiğinde zaten 380V vermil olursun sende deneyebilirsin ben denedim patlama falan olmadı ve çok iyi bir ısı verdi.

Sayın üye zbyrblc; Ufonun fişine iki faz verdiğinde zaten 380V vermil olursun sende deneyebilirsin ben denedim patlama falan olmadı ve çok iyi bir ısı verdi.
neyse bildiğin yolda devam et kardeş altta yazan yazımıda okumanı isterim

UFO tarzı ısıtıcılar arkadaşların da dediği gibi 220VAC ile çalışır 380 verince çalışmaz mı çalışır tabiki sonuçta bir devre yok rezistans teli bir dirençtir ancak 220VAC ile 380 VAC de aynı özellikte ve aynı sürede çalışmaz bu dirençler maruz kaldıkları voltaja göre ömürlerinden gider eğer ki 380vac işini daha küçük güçte rezistanslarda denemiş olsaydınız direnç voltaja dayanamayacak ve arızalancaktı!(bu benim görüşüm test etmiş değilim)Ayrıca 220 VAC olan bir devreye 380VAC vermek bence mantıklı bir işlem değil bunu başka cihazlarda denerseniz büyük sorunlarla karşılasabilirsiniz!

sayın üye mehmetduranozdem ; elektrikte iki faz 380'dir. Üç faz 380 değildir R-S arası ölçüm yaparsan 380 Volt görebilirsin. Ayrıca şu da vardır ki ufo ısı ayarı reosta benzeri malzeme ile yapılır. Sende çok iyi bilirsin ki reosta ile iyi voltaj ayarı yapabilirsin. Ayrıca ufoyo 380 ver ve bir dene sıcaklığı 10 kat daha artıyor bulunduğum yer KARS burada -40 ila -50 derece hava söz konusu o yüzden bu zaten evimde kullandığım bir yöntem değil. İstersen sende yapabilirsin ufoya 380 verilebilir. Dene! GÖR!

Kont17 arkadaşımız ilk mesajında bir soruya vurgu yaparak 220 yerine 380 V uygulayınca neden daha fazla ısı aldığını sormuş. Kendisinin de belirttiği üzere 2 faz uygulanarak sobayı çalıştırmak mümkün. Yanlış anımsamıyorsam Arabistan'da jeneratör ile üretilen elektriği kullanan yerlerde nötr kullanılmamakta, 2 faz üzerinden sistemler çalıştırılmaktadır.
Neden daha fazla ısıttığı sorusunun yanıtı ise "devreden çekilen akımın daha fazla olmasıdır." Buna bağlı olarak rezistans daha kızarmış görünecektir. Kaba bir hesapla 220 V ile devreden çekilen akım 12 A civarında iken 380 V uygulandığında geçen akım faz başına 7 küsür amper olur.

Emrah eminmisin amperin dusecegine?

Ufonun direnci sabit siz voltaji yukseltirseniz ayni direnc uzerinden gececek akim artmazmi?

R=V/I formulunden bir hesaplayin.

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri