220 V ile çalışan led!!!

eemabal

Üye
Katılım
14 Tem 2008
Mesajlar
200
Puanları
1
Arkadaşlar bir otomasyon projemizde 220 V ile çalışan led ihtiyacımız oldu. Araştırdım ama ledlerin maksimum 5V ile çalıştığını öğrendim. Böyle birşeyin olduğunu bilen, gören yada kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
 
merhaba teoriden anlamam pratık çozum 47 k 1 watt drenç serısıne led lede paralel led voltajı kadar zener bağla tak ac 220 volta
 
Arkadaşlar bir otomasyon projemizde 220 V ile çalışan led ihtiyacımız oldu. Araştırdım ama ledlerin maksimum 5V ile çalıştığını öğrendim. Böyle birşeyin olduğunu bilen, gören yada kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

otomasyon ve Elektrik panoları için piyasada 220v led sinyal lambaları mevcut.
 
Selamun Aleyküm
Farklı bir ledden bahsedilince forumda daha önceden seri bağlı farklı bir devre yapılışı videosu vardı. Üç led ve üç anahtar seri bağlı ve anahtarlardan herbiri farklı bir ledi yakıyor. Bu imkansız görünen Elektrik olayı seri bağlı bir devrede oluyordu. İşin esasında ledler plastik kısmı açılıp içine bir kısım Elektronik parça ile eklenip yine orjinal haline döndürülmüş özel yapıştırıcı vb ile. Anahtarlar da içine yine eklemeler yapılıp kapatılıyor, 9V bateri başlığı içinde ise yanılmıyorsam alternatif akıma ve belki farklı elektrik özelliklerine çeviren bir devre var.
Olağan led in içine direnç eklemesi vb ile gerekli 220V çalışma sağlanabilir mi, o boyutta bir direnç ile iş çözülür mü incelemek gerekir.
Başarılar..
 
Lede seri bir 120K-150K direnç koymak yeterli ters akım için lede paralel ters diyot 1n4007 takılabilir daha stabil çalışır. Kutupsuz kondansatör ve trafosuz güç kaynağı mantığında da led yakılabilir. Tabi ki en garantilisi trafolu yapıdır.
 
Baştan anlatmış olduk ama videosunu paulaşıyim.
Series circuit - 6 LEDs - how does it work? - YouTube
Series circuit - 3 LEDs - YouTube

Tabi daha önce izlediğim videoda 2 lisinin nasıl olabildiği sorularak düşünülmesi arzu edilmişti. Çokluları zor anlaşılabilir kimi için ama 2 li kısmı düşünmek gerekir.
Başarılar.
Burada nasıl yapıldığı anlatılmış:)
http://teknikforum.net/Konu-elektrik-kanunlarini-alt-ust-eden-devre.html?pid=13534
 
Son düzenleme:
Merhaba.Ledlerin beslenmesinde,mutlaka tam doğrultulmuş,hiç kırpma yapmayan bir dc.akımla (Yarım bir alternans ömrü iyice kısaltıyor.) tam besleme yapmak,ledlerin çalışma ömrü açısından önemlidir.Ac ile araya yüksek omajlı direnç seri bağlanmak suretiyle de beslenecekse,diyot başta (Ac. girişteyken) hiç kullanılmadıysa eğer,sn.by lent'in de dediği gibi,mutlaka ledin aksi yönünde alternansı (Ac akımı) tam tamamlayıcı olarak konulmak durumu vardır.Böyle yapılmaz,açıkça ac. akımın yarım alternansı ile bu led/ledler ac. ile beslenmek durumunda kalılarsa,ömürleri çok kısalır.Zaten bu konuda www.320volt.com sitesinde sn.gevv'in,ledlerin bu ac. akımı ile beslenmesi konusundaki bir uyarısını (Tam dc.formda olmasının ömür faktörü için çok önemli bir şart olması gerektiği) ve konu hakkındaki yorumlarını da okuyabilirsiniz.Kolay gelsin.

220 volt ile Led Çalıştırma | Elektronik Devreler Projeler 320 Volt
 

Forum istatistikleri

Konular
129,847
Mesajlar
930,725
Kullanıcılar
452,702
Son üye
hsyn35

Yeni konular

Geri
Üst