220 v nötürde faz var ! Faz kablosu takılı değil faz gösteriyor

kont17

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
172
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Kayseri
Arkadaşlar; geçenlerde başıma gelen bir sorun var onu sizinle paylaşmak istiyorum. Bir binada bir odanın nötürüne faz verilmiş. Odaya ilk girdiğimizde durumu bilmediğimiz için binanın topraklamasından diye düşündük söktük değişmedi. Olayı biraz daha inceledik faz kablosunu kestik buattan ama kabloya kontrol kalemini tuttuğumuzda yanıyor. DAha sonradan nötürde faz olduğunu fark ettik. Sorum nötüre faz gelen kablo 3x2,5 mm2 kablonun faza bağlı ucunu kestiğimizde kontrol kalemini faza tuttuğumuzda yanıyor. KAblonun sadece nötürü takılı onda faz var ama faz ucu bağlı değil faz ucu kontrol kalemine göre gösteriyor.:eek: NEDENDİR?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ucu bağlı olmayan kablolar manyetik alandan dolayı etkilenir. bağlı olmayan kabloda bu yüzden enerji görürsünüz.
 
Efekentli doğru söylüyor.
Yanyana giden kablolardan birine enerji verildiğinde diğerlerinde de kontrol kalemi gösterir. Ancak bu öldürücü özellikte enerji değildir.
İletkenlerden herhangi biri nötr hattına bağlandığında bütün iletkenlerdeki enerji kaybolur.
 
Faz ile nötr ters bağlanmışsa faz kablosu kesilse nötrde de faz varsa zaten faz dönüşünü nötr üzerinden yapacağı için kesik kabloda faz dönüşünü tamamiyle yapamayıp kesik nötr kablosunda hazırda bekler.
Eğer kestiğin kabloda nötr yok sadece bağlantısı yapılmamış bir kabloysa fazın manyetik alanından dolayı boş kabloda statik elektrik olur. Bazı elektrikçiler tarafından ölü elektrik tabiriyle ifade edilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,855
Kullanıcılar
451,319
Son üye
mohamed elkilani

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst