220 voltluk bir cihazın elektriğini kontrol edecek sistem (Örn:Playstation4)

Merhaba,

POS cihazındaki röle çıkışından tetiklenerek 2 li prize istediğimiz zaman elektrik verip istediğimiz zaman kesmek istiyoruz.

Bizim POS cihazımızdaki rölemiz 12 volt ile çalışıyor. prize takılacak cihazlarda 220 volt ile çalışacak.

Örnek çalışacak cihazımız PS3 , PS4 ve onun ekranı olacaktır.

Selamun Aleyküm
Sayın Emrahdinçer işin detaylarını tam olarak bilmiyorum ve elektroniğe hakim kişiler belki daha uygun cevap verirler ama basit bir sorun görüntüsü bulunmakta. POS cihazı kredi kartları vb için kullanılan cihaz olsa gerek. İçindeki hazırdaki röle kullanılamıyor ise bu röleye paralel bağlı uygun ayaklı bir röle ile sistem kurulabilir. Yalnız esas olarak gerekli güce-akıma dayanan bir röle kullanılması gerekir. Bu tip bir rölenin hariçten bağlanması için ek bir enerji gerekirse; ilk röle ve ya paralel bağlı röleden röle çektiğinde iletken olan ayakları kullanılarak 220 V verilip gücü karşılayan 220 Volt röle çektirilerek sistem kurulabilir. Tabi bu bağlantılar hazırda bulunan bağlantılar görmezden gelinerek yapılamaz. Sisteme zarar vermediği belirlendikten sonra uygulanması beklenir.
Biçok alternatifi yapılabilen bu sistem için belki bir de timer devresi ile zamanlama gerekir.
Oyun kültüründen ziyade soruya cevap yazmış olduk.
Hayırlı akşamlar dileriz.

böyle bir devre yapmıştım lcd göstergeli................

cami imamına camiye gitmeden önce belirli saaatte zamanda kapısını açıp elektriği açıyordu 1 yıl önce ücretli yapıyorum arşivime bakmam lazım ücret öğrenci işi değldir saygılarımla ................

eposta ve tel vericemde adminler hemen siliyor malesef yasakmış ücret 2 bin tl den az olmicak şekilde en az saygılar

Selamun Aleyküm
Sayın Emrahdinçer işin detaylarını tam olarak bilmiyorum ve elektroniğe hakim kişiler belki daha uygun cevap verirler ama basit bir sorun görüntüsü bulunmakta. POS cihazı kredi kartları vb için kullanılan cihaz olsa gerek. İçindeki hazırdaki röle kullanılamıyor ise bu röleye paralel bağlı uygun ayaklı bir röle ile sistem kurulabilir. Yalnız esas olarak gerekli güce-akıma dayanan bir röle kullanılması gerekir. Bu tip bir rölenin hariçten bağlanması için ek bir enerji gerekirse; ilk röle ve ya paralel bağlı röleden röle çektiğinde iletken olan ayakları kullanılarak 220 V verilip gücü karşılayan 220 Volt röle çektirilerek sistem kurulabilir. Tabi bu bağlantılar hazırda bulunan bağlantılar görmezden gelinerek yapılamaz. Sisteme zarar vermediği belirlendikten sonra uygulanması beklenir.
Biçok alternatifi yapılabilen bu sistem için belki bir de timer devresi ile zamanlama gerekir.
Oyun kültüründen ziyade soruya cevap yazmış olduk.
Hayırlı akşamlar dileriz.
Burda işini 12 volt luk röle bir kontaktör görür hacım.kontaktör enerjisini röleden geçirirsin,prizin enerjisini kontaktörden.neticede röle enerjilenince kontaktör çeker sonucda prizin enerjilenir,basit bi yöntem ama uygun gibi!

Forum istatistikleri

Konular
130,109
Kullanıcılar
453,164
Son üye
Adem0132

Yeni konular

Geri