220V Helezonlu Götürücü Açma Kapama Şalteri Hakkında

Kaçak akım yanlış.A,F,Si demiştim.Siz AC
tip almışsınız.Onun,değiştirilmesi gereki -
yor.
Yok henüz almadım hocam. Bu uygunsa alacaktım. Anladığım kadarıyla fotoğraftakinde AC yazılı. Benim almam gerekende; A, F, Sİ ' lerden biri yazacak değil mi? Özellikle 2 kutuplu mu olacak yoksa 4 de olsa takılabilir mi?

@sami inci Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum. Mkş'yi almıştım fakat henüz kaçak akım gelmedi. Ben de bugün patlayan kondansatörü söküp motor bağlantılarını temizleyip topladım. Henüz helezona montajını yapmadım. Onu kaçak akımı da aldığımda bir ufak pano yapıp helezona bağlıycam. Fakat şöyle bir sorunum var. Motor kararsız. Bazen sağa bazen sola dönüyor. Bazen yavaş, elle destek verince normal hızına ulaşıyor. Bazen takınca direkt hızlı ve doğru yönde dönüyor. Bir de kablonun ısındığını hissediyorum. Sargılarda mı problem vardır? Başlangıç kondansatörünü de ondan mı patlatmış acaba?

Screenshot_2023-07-17-22-45-11-640_com.opera.browser.jpg

Eğer motorunuzda çift kondansatör varsa her ikisininde değiştirilmesinde fayda var. patlamamış olsa bile digeride kapasite kaybetmiş olabilir. Tabi merkez kaç anahtarının kontaklarininda iyi geçiriyor olması kontrol edilmelidir.

Ekli dosyayı görüntüle 99570
Eğer motorunuzda çift kondansatör varsa her ikisininde değiştirilmesinde fayda var. patlamamış olsa bile digeride kapasite kaybetmiş olabilir. Tabi merkez kaç anahtarının kontaklarininda iyi geçiriyor olması kontrol edilmelidir.
Evet. Daimi ve kalkış olarak çift kondansatör var. Kalkış zaten patlamıştı. Onu değiştirdim. Daimi olanın fiziksel durumunda bir sorun yok. Tabi dediğiniz gibi kapasitesini kaybetmişse bilemiyorum. Herhangi bir ölçümü mümkün mü ? Elektriği kesince merkez kaç anahtarı sesi geliyor gibi.

Screenshot_2023-07-17-23-58-09-834_com.opera.browser.jpg
Screenshot_2023-07-17-23-58-54-662_com.opera.browser.jpg

Motor koruma şalteri monofaze bağlanacağı zaman 1 kutup çizimi , kesme kapasitesini artırması bakımından daha iyidir.

İlerde,Herhangibir sorunla karşılaşmamak
yönünden,3. kutuptan nötrü geçirmek,da -
ha kullanışlı olur diye,ben öyle yapmakta-
yım.Yani,şemadaki 2 kutuplu bağlantı.

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular