220V u nasıl düşürebilirim ?

birazda gulumsetelım arkadaşları 17-18 yaşlarındaydım adana ceyhanda bir milletvekılının çivtlığıne gıttık buyuk baş hayvan yetıştırıyor adam biz uç arkadaş arazıyı gezmeye çıktık dikkatımızı buyukbaş hayvanların çitlere yaklaşmaması çektı adam çitlara 90 volt elektrık vermış tabıı deneme yanılma yontemıyle işi çözdük daha bitmedı arazı geniş yaz susadık su yok hayvanlardan bırı bir beton kütle içine bır mekanızma var ama hiç oradan su çikacağı aklımızın ucundan geçmiyor hayvanın bırı geldı burnunu bastırdı baktık hayvan su içiyor vay be dedık hayvan bızden akıllı hayvandan oğrendık su içmeyı))
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tam olarak sorununuz ne çözemedim ama başlıktaki konunuza gelicek olursak 220V u bir transformatör yardımıyla düşüreceksiniz. Kaç volta düşüreceksiniz ve AC mi DC mi olucak ?


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…