220VAC Kontaktör Bobin Arızası

bazı konularda bi kaç yaşanılan örneğe bakarak genellemeye gidiyoruz. mesela B tipi KAKR'ler VFD'li devrelerde gereksiz açma yapması veya trafolara ilk enerji verildiğinde sigortanın atması gibi. bunlar yaşanmaz, yaşanmıyor falan demiyorum ama sağlıklı çalışan uygulamaların da olduğunu vurgulamak istiyorum. kumanda devrelerine güç sağlayan yüzlerce transformatorun kullanıldığı işletmelerde bulundum bahsedilen kronik açmalara şahit olmadım.

Trafo ilk devreye girişi için kullanılan bir metod.9 voltluk pil,iki YG buşingine temas ettiriliyor.3. buşingde ( 31,5 trafo ) 12 kv civarında bir gerilim oluştuğu için,izolasyon emniyet tedbirleri almak gerekiyor.1600 - 2500 kva trafolarda uygulanıyor.Genelde,ilk defa devreye alınan veya uzun süre devredışı kalmış trafolar için kullanılan bir metod.

Ekli dosyalar

• İNRUSH ÖN MIKNATISLANMA.jpg
    İNRUSH ÖN MIKNATISLANMA.jpg
    258.4 KB · Görüntüleme: 9
  • İNRUSH ( ÖN MIKNATISLANMA ).pdf
    516.6 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Trafo ilk devreye girişi için kullanılan bir metod.9 voltluk pil,iki YG buşingine temas ettiriliyor.3. buşingde ( 31,5 trafo ) 12 kv civarında bir gerilim oluştuğu için,izolasyon emniyet tedbirleri almak gerekiyor.1600 - 2500 kva trafolarda uygulanıyor.Genelde,ilk defa devreye alınan veya uzun süre devredışı kalmış trafolar için kullanılan bir metod.
Aç köpek balıklarını sakinleştirmek için istavrit atmak gibi birşey :)

Forum istatistikleri

Konular
129,782
Kullanıcılar
452,557
Son üye
benkemal2016

Yeni konular

Geri