22kva motora lokal kompanzasyon

arkadaşım gözden kaçırdığın husus motorun 5-6saniyede kondansatör deşarj olmadan devreye girmesi. kondansatö deşarj direnciyle 1.5 dakikada deşarj olur.deşarj bobini olsaydı 1 saniyede kondansatör deşarj olacaktı.
kolay gelsin
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Verdiğim bağlantıda cihazın tamamına ait şema var buraya nasıl kopyalanır bilemedim. Tek tristör çıkışı ile yapılıyor, yine akım trafosunu motorun hattına koyarak sıfır akım devreye girişini sağlıyoruz. Maliyet belirtmek için kvar değeri belirlemek gerek, tristör seçimi ve akım sınırlama elemanı vs seçimi buna göre yapılıp fiyatlandırılacaktır. Bir pakethalinde sunulur, son derecede kolay bağlanır.

http://www.karmetmakina.com.tr/download/Karmet_brosur.pdf

bağlantı şekli ve maliyeti hakkında bilgi verirmisiniz?
 
arkadaşlar,
verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşşekür ederim.

her motor için 15 kvar kondansatör kullandım.kondansatör kontaktörleri motor güç kontaktörü yardımcı kontağından start alıyor.ayrı bir kontaktör ile kondansatörlere paralel entes du-3 bağladım.kondansatör enerjisi kesildiğinde deşarj için direnç/ bobin devreye giriyor.şu an indüktif reaktif %10 gidiyor oldukça iyi.çalışma öncesinde %23 civarındaydı.

kolay gelsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…