22kw ve 18kw motor ıcın pano malzeme gereksinimi

Ali hocam ilginiz için tesekkur ederım.

çoklu dılme makınesınde 37kw motor sureklı tek yone donecek ve start stop sıstemlı olacak manuel kontrol.
çekici merdaneleri döndürmek ıcın bır adette 0,55kw lık reduktor mevcut bu reduktorde manuel kontrollu start stop seklınde olacak yalnız bazen malzeme sıkışma yapıyor gerı cıkarmak ıcın reduktoru manuel kontrollu gerı sarmamız gerekıyor bu yuzden reduktor ılerı gerı ve stop şeklınde 3 basçek anahtarla kontrol edılebılır.
oncelık durumu manuel kontrol oldugu ıcın sorun degıl hocam herbır motor bırbırınden bagımsız çalışabılır sorun olmaz elamanlar bunu kontrol eder..

bu arada hocam trafomuz 150kw ama fabrıka gırıs sıgortamız 83 amper .

Ali hocam merhabalar 37kw motor ıcın 63amperlık kontaktor yeterlı gelırmı acaba?

Ugur hocam merhabalar

Hocam motor etiketinin ustunde cektigi akim degeri yazar,tahmini olarak 70 75 amper arasi bisey ceker ama net bilgiyi etiketteki degerden alabilirsiniz

Hocam akim degerinin bir ust degerine gore kontaktor secimi yapmak gerekir,

Yalniz motor kalkisini direk mi yapacaksiniz yoksa yildiz ucgen yada soft starter ile mi

hocam softstarter malıyetlı benım ıcın onun yerıne yıldız ucgen yapsak olurmu acaba?

Tabiki olur hocam ,3 adet kontaktor gerekecek 1 adet de zaman rolesi,
Ana kontaktor ve ucgen kontaktoru 37 kw ,yildiz kontaktoru icin 22 kw kontaktor gerekecek

Hocam kontaktorlerı amper olarak alacagız degılmı cunku kw olarak burda satmıyorlar sanırım.
Bırde hocam baglantı nasıl olacak acaba yıldız ucgen ıcın.
Reduktor ıcınde ılerı gerı dönme yapacagım manuel kontrol basçek sistemli daha önce çizdiğiniz sekılde yapayım dıyorum nasıl olur sizce hocam?

Hocam kontaktorun etiket degerinde akim ve guc bilgileri bulunur,internneten mesela Siemens 22 kw kontaktor yazin ueunun kodu cikar,pano malzemelerinin siparisini kod uzerinden yaparsanız daha saglikli olur

Hocam islerin yogunlugundan dolayi cok fazla donus yapamiyorum kusura bakmayin,yildiz ucgen kalkis icin internnetten ' megep yildiz ucgen kalkis ' diye aratin,ordaki devreyi kurabilirsiniz
Ileri geri donen motor icin 0.55 kw iki adet kontaktor gerekmekte,en kisa zamanda devre semasini cizip göndereceğim

Ali hocam 100amperlik bir kontaktor aldım sanırım iş gorecek.
Diğer devre konusunda yardımcı olursanız memnun olurum Ali hocam.
Sağlıcakla kalınız

Birde hocam bu diğer 2 kontaktorler 63amper olsa olurmu acaba.
Ayrıca zaman rolesı resımdeki gibi buldum 10sn lik işe yararmi sızce alayımmı.

Hocam 63 amperlik kontaktor olur ama degeri cok buyuk ,asiri masraf olur,zaman rolesi uygun kullanabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…