kadirkzc06
Üye
24 btu alarko split klima, klimayı çalıştırdıktan 3dk sonra röle açıp kompresörü çalıştırıyor, kompresörle beraber dış ünite fanı kalkış yapıyor ama ilk kalkma hareketiyle beraber fan duruyor ve bir daha devreye girmiyor kondenser buzlanıyor ama fanda hala hareket yok.
Yaptığım işlemler:
1) Dış ünite fan kapasitorünü değiştirdim sonuç aynı
2) Dış ünite boru sensörünü değiştirdim sonuç aynı
3) İç ünite kartında bulunan dış ünite fan rölesini değiştirdim sonuç aynı
4) İç ünite kartından dış üniteye giden boru sensörünü iptal edip ortam sensörü bağladım 5kw ve 10kw ikisinde de sonuç değişmedi.
Bu arada cihazı soğutma konumunda çalıştırdığımda hiçbir sıkıntı yok canavar gibi çalışıyor ama ısıtmada böyle bir problem var. Daha önce başına gelen bir arkadaşım varsa yada bu konuya bir açıklık getirebilecek ustalarım varsa yardımlarınızı bekliyorum hayırlı işler.
Yaptığım işlemler:
1) Dış ünite fan kapasitorünü değiştirdim sonuç aynı
2) Dış ünite boru sensörünü değiştirdim sonuç aynı
3) İç ünite kartında bulunan dış ünite fan rölesini değiştirdim sonuç aynı
4) İç ünite kartından dış üniteye giden boru sensörünü iptal edip ortam sensörü bağladım 5kw ve 10kw ikisinde de sonuç değişmedi.
Bu arada cihazı soğutma konumunda çalıştırdığımda hiçbir sıkıntı yok canavar gibi çalışıyor ama ısıtmada böyle bir problem var. Daha önce başına gelen bir arkadaşım varsa yada bu konuya bir açıklık getirebilecek ustalarım varsa yardımlarınızı bekliyorum hayırlı işler.