bana rölenin bobini lazım.bildiğim kadarıyla solid state rölelerde bobin yok.yanılıyormuyum?
benim elimdeki program videoda görünen plc ye yazılı.sanırım bu plc'yi bir kaç bin liradana aşağı alamam ama ben bunu daha ucuz bir plc ye aktarmak istiyorum.ister aynı yazım diliyle çalışsın ki böyle olursa benim için aha kolay lay ister buradaki programa bakarak yeni bir program yazarak olsun.bunu nasıl yapabilirim.görrenler anlayacaktır ama sanırım modeli AS ile başlıyordu bu plc'nin
bu yazıyı yanlış yere yazmışım.
haklısınız.ben sorunuzu yanlış anlamışım.
sn. greenyucel'in de dediği gibi sanırım radikal bir değişiklik yapmadan röleyi hızlandırmak mümkün değil.yani siz 24 V'u tristör veya triyak üzerinden vermeniz durumunda çekiş zamanlaması farkı olacağını sanmıyorum.sanırım bunu ancak nominal çekme geriliminden biraz daha fazla gerilim vererek yapabilirsiniz.yani kısa bir zaman diliminde ,mili saniyeler içinde, bobine -atıyorum- 48 volt verip daha sonra nominal geirlimine düşürürseniz daha hızlı çeker.zira nominal gerilimin üzerinde verilen gerilim daha kuvvetli bir manyetik alan yaratacak mıknatıslanma daha kuvvetli olacak hareketli kısım daha çabuk tepki verecektir.ama bu doğru zamanlama ile yapılmalı yoksa bildiğiniz gibi bobininiz nominal gerilim üstünde falza dayanamayıp yanacaktır.
bu şekil bir devre yapabilmek için bir tristörden yaralanılabilir.
PLC olacak ve hareket ettireceğim pimin boyutları uzunluk:20 cm(200 mm)Kontrol sisteminiz nedir. PLC mi? Yoksa özel tasarlanmış kart mı?. Hızı etkileyen 2 etken var. Birincisi yeteri hızda sinyal verme. İkincisi ise hareket ettireceğiniz pimin ataleti (kütlesiyle orantılı) . Siz bobininizi istediğiniz kadar arttırsanız dahi çektireceğiniz pimin hareketi için bir süreye ihtiyacı vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?