ustam yalnız küçük bir hata yapıyorsunuz. kağıt üzerindeki matematik hesabına güvenirim doğrudur ama içten yanmalı motorların verimi hp başına %30 dur. sizin + benim hesabıma göre de 4hp x en az 3 katı kayıbı hesap edersek 12 hp motor lazım. devir olayını ayarlamak ayrı konu.24*70=1680w
746w 1 B.Beygir ederse
1680 w yaklasik 2.25 Buhar Beygiri eder.
Alternatorun verimi %70 alinsa 2.25/0.7=3.2 B.Beygiri
3.5 - 4 Beygir motor kullanman gerekir.
Ancak Alternatorun 24v'u kac devirde verdigini ogrenmen gerekir. Motorla Alternator arasina kayis kasnak vs ile reduksiyon eklemen gerekecektir.
ama verim olarak baktığınızda 1,2 hp tam güç alırsınız. bir araştırınız isterseniz. Elektrik motorları ise %75-80 civarı verimi vardır. yeni fırçasızlarda biraz daha yüksek.Yok yanlis dusunuyorsun. 4 Beygir motor dendiginde milinden 4 Beygir guc ureten motor anlasilir.
tam burada var işte, üretilen güç ile nominal güç güç aynı şey değildir. umarım verdiğim linkleri okumuşsunuzdur. şimdi sadece düz mantık bu amcanın 24 volt 100 amper devirde 1000 olsun. siz diyorsunuz ki 4 hp makine 1000 devirde 100 amper basar (kayıpları sıfır kabul ediyorum alternatör için) varsayalım çalıştı benim teorimde 1000 devire bile çıkamaz. ben diyorum ki en az 12 hp makine ve 1000 devirde 100 amper verir. (kayıplar sıfır alternatör için). istediğiniz yerde tartışmaya açın ben buradayım. düz liseden dehlen (eşeğe dediğimiz deh) diploma aldım. mühendis filan değilim. Elektrik motorlarında da durum aynı biz 10 kw deriz ama ürettiği güç yaklaşık 8 kw dır çünkü verimi %80dir (varsayılan) bunu da araştırabilirsiniz. gerçi yeni nesil motorlarda arttırmışlar ama kural kuraldır. yukarıda yazmıştım içten yanmalılar da %35 e çıkmış.Bu durumda verim hesabini ayrica senin yapmana gerek yok.
ben haklı olmak istemiyorum, haksız olduğumu göster bana. anlat sana inanayım.Tamam sen senin hesapla devam et.
Yanlışın var @paskomya usta. Elektrik motorlarının etiketinde yazan güç milden alınan güçtür.Elektrik motorlarında da durum aynı biz 10 kw deriz ama ürettiği güç yaklaşık 8 kw dır çünkü verimi %80dir (varsayılan) bunu da araştırabilirsiniz. gerçi yeni nesil motorlarda arttırmışlar ama kural kuraldır.