24V DC kısa devre koruması

IT sistem hakkındaki düşünceniz nedir? Tam izolasyonun sağlanması bağlamında. Kapasitif kaçaklara karşı fahri hocanın paylaştığı ekranlanma detayı dışında başka işlemler mi gerçekleştiriliyor? Daha önce canlı olarak hiçbir IT sistemi incelemedim, bu konuda okuduklarım dışında başka bir detaya sahip değilim.​
Mahalledeki dağıtım trafosunu bul. İşletme topraklamasını sök. Apartmana dön. Toprak barasından bütün bağlantıları sök. Fakir İT si yaptık İsmail hocam. Oldu mu acaba :)

Genelde,hastanelerde uygulanan bir sistem.Orada da izolasyon ! ön planda.Fazlardan birisinin toprakla birleşmesi halinde,izolasyon kontrol alarm sistemleri ile tesisat kontrol altında tutulmaya çalışılıyor.61 yıllık meslek hayatımda hiç rastlamadığım bir sistem.

Bu bilgi işe yarıyormu hocam.İki sargı arasında topraklanmış gösterilen ( ekranlama ) bu olabilirmi ?
Ekranlama olarak eklediğim resim,bayrak direkleri ve stadyumlardaki projektör direklerindeki armatür devrelerini besleyen AG devrelerini yıldırım etkilerinden korumak için kullanılan izolasyon trafoları için sarılan trafolara aittir.
Evet Hocam, çok kıymetli bir bilgi. Yalnız buradaki işlemi nasıl yapıyorlar merak ettim. Yani trafonun sarımı aşamasında.

IT sistem hakkındaki düşünceniz nedir? Tam izolasyonun sağlanması bağlamında. Kapasitif kaçaklara karşı fahri hocanın paylaştığı ekranlanma detayı dışında başka işlemler mi gerçekleştiriliyor? Daha önce canlı olarak hiçbir IT sistemi incelemedim, bu konuda okuduklarım dışında başka bir detaya sahip değilim.​
Ben de böyle bir sistemle hiç karşılaşmadım, teknik dökümanlardan okuduğum kadarını biliyorum.

Hastanelerde uygulandığını biliyorum ancak hastanedeki tüm sistem mi böyle yoksa kısmi olarak belli önemli bölümlerde mi uygulanıyor bu konuyu ben de merak ediyorum.

Burada amaç anladığım kadarıyla sistemde devamlılığı (cihazların çalışır durumda kalmasını) sağlamak.

Bu sistem,tüm tesisat için uygulanıyor.Tabiki,özel trafolu sistemler.

Ben de böyle bir sistemle hiç karşılaşmadım, teknik dökümanlardan okuduğum kadarını biliyorum.

Hastanelerde uygulandığını biliyorum ancak hastanedeki tüm sistem mi böyle yoksa kısmi olarak belli önemli bölümlerde mi uygulanıyor bu konuyu ben de merak ediyorum.

Burada amaç anladığım kadarıyla sistemde devamlılığı (cihazların çalışır durumda kalmasını) sağlamak.
Şöyle bir örnek vereyim:
Meslek öğretmenleri genelde atelyelerini izolasyon trafosu üzerinden beslerler ki öğrencileri kazara çarpılmasınlar.

Son düzenleme:
Şöyle bir örnek vereyim:
Meslek öğretmenleri genelde atelyelerini izolasyon trafosu üzerinden beslesler ki öğrencileri kazara çarpılmasınlar.
Bunu ben de yapıyorum, evdeki çalışma masamda izole 110V ve 220V kullanıyorum. Hem çarpılma açısından hem de küçük güçte trafo kullandığınızda kısa devre durumunda oluşabilecek hasarın boyutunu azaltması açısından önemli. Arızalı ya da müdahale edilmiş/edilecek bir cihazı mutlaka izole trafodan beslerim. Çıkışlarında da düşük akımlı 2 kutuplu otomatik sigortalar var, kısa devre varsa devreyi hemen kesiyor.

Osiloskop vs kullanırken de gerekli olabiliyor.

Forum istatistikleri

Konular
130,340
Kullanıcılar
453,633
Son üye
AdeGuneys

Yeni konular

Geri