Mitsubitshi -QJ71E71-100 ile Siemens S7 1200 Yada 1500 MODBUS TCP

Mitsubitshi -QJ71E71-100 ile Siemens S7 1200 Yada 1500 MODBUS TCP\IP ile haberleştirmek istiyorum Pek fazla döküman bulamadım PC ile haberleştirmeye çalıştım (MODBUS POLL VE MODBUS SLAVE ). Konu hakkında yardımcı olabilecek biri
varmı?

Gx Works 2 ile Haberleştirmek istiyorum. Bağlanmaya çalışıyorum fakat hata alıyorum.
1736915772142.png

Ekli dosyalar

• 2.PNG
    2.PNG
    19.9 KB · Görüntüleme: 4
  • 3.PNG
    3.PNG
    20.2 KB · Görüntüleme: 6
  • 4.PNG
    4.PNG
    14.9 KB · Görüntüleme: 6
  • 5.PNG
    5.PNG
    41.2 KB · Görüntüleme: 6
  • 6.PNG
    6.PNG
    15 KB · Görüntüleme: 5
  • 7.PNG
    7.PNG
    62.4 KB · Görüntüleme: 5
https://4k-video.ru/en/id-video/RgS...-with-mitsubishi-cpu-fx5u-and-siemens-cpu1214
şimdi izlememiz gereken yol şu
1 siemenste modbus bloğunu koyuyoruz portu tanımlıyoruz . önce portu tanımlıyoruz first stepte port aktif oluyor sonra data bloğu koyuyoruz o data bloğun sıdfırıncı adresi bizim 40001 deye tarif ettiğimiz yer register olarak göndereceğin bilgileri dataları orya register ediyoruz .. yalandan 3 5 data yazıp bir değer veriyoruz modbus toola haberleşiyoruz .. buradan siemenste hata olmadığını anlıyoruz

sonra modbus slave çalıştırıyoruz mitsubishi ile pcyi haberleştiriyoruz . sorunun kimde olduğunu anlıyoruz . şimdi sen bu işin neresindesin.

Siemens ile PC arasinda master yada slave olarak bağlantı sağladım ama Mitsubishi ile PC arasinda bağlantı sağlayamamıstım.Dun akşam bağlantı sağladım ama bu sefer veri İletişim numarası paylaşsam yardımcı takildigim yerde yardımcı olabilir misiniz?

şimdi
hangisi master hangisi slave olacak
plc ve etehernet modulun ne
direk plc ilemi yoksa fx e net varmı

Q02HCPU serisi plc ethernet modülü QJ71E71-100 master slave konusunda her ikisinde veri alıp göndermek istiyorum.

ama öyle olmazki modbus cominication sana ayrı 2 ayrı port lazım POİNT TO POİNT COMınıcation temelinde çalışır modbus her port ya master olur ya slave yani biri sorar biri cevaplar
ha her ikisinde ayrı ayrı 2 mac adresi olan portların varsa o zaman yapılabilir o dediğin olay .
aksi halde sağlıklı olmaz .. modbus protokolu öyle çalışmaz ki benim bildiğim kadarıyla ..

şöyle yapalım siemensi slave deye ayarlayalım . ve siemensin haberleşme bloğunu tanımlayalım . sonra bu bloğu 2ye bölelim bölelim derken derken adresleyelim atıyorum ilk 100 adres okuma olsun sonraki yüz adres yazma olsun .. sen siemensin göndermesini istediğin verileri mowe komutuyla data bloğa gönder
sonra mitsubişide siemensin istediği adresleri yazsın . böylece iki türlü haberleşirsin . bu işin mantığı budur ...

örnekleyecek olursam şöle düşün iki motor var ve her iki plc bu motorları ayrı ayrı kontrol etmek istiyor ve buna göre bir proses var her iki plcde bu motorun hızını bilmek istiyor ..

siemenste port bloğunu kurdun tanıttın sonra haberleşme bloğunda haberleşeceği data bloğu belirttin .
data blok nosu 10 olsun .. şimdi bizim modbus haritamız odata blok oldu 4001 deye tanımladığımız yer neresi oldu DB10DBW0 4001 Diyede tanımladığımız yer DB10DBW2 şimdi biri intel byt order diğeri motorola kullanıyor ya .. siemensin motorumum devrini db10dbw 0 a move edeceksin mitsubishi ordan okuyacak aynı zamanda mitsubishide kendi motorunun devrini db10dbw2 ye yazacak .
burda dikkat etmen tek şey gereken adres yapıları mitsubişide d1 16 bitlik bir sayıya işaret ederken siemenste 2bayt biçimnde tanımlanır .. asklında değişen bir şey olmaz modbusta pointe yani işaretleyici bir noktayı işaret eder ve o noktadan sonra kaç bit alınacağını .. burda değişen ve kafa karıştıran tek şey siemenste byte pointer çalışırken mitsubishi word pointer çalışır .. yani mitsubishide d0=mb0+mb1 d1=mb1+mb2 olur .. yani ikisinide intel yada motorola byte order tanımlarsan sorun kalmaz . yada dataları swap yapman gerekebilir.

anlatamadım değilmi? evet anlatamıyorum buda benim özrüm olsun

Forum istatistikleri

Konular
130,341
Kullanıcılar
453,636
Son üye
Keremmesenn

Yeni konular

Geri