24V DC Röle ile Nasıl kontaktör Çektirebilirim?

röle kontakları ve bobini bir birleri ile izole olduğu için hiç bir şey olmaz arkadaşın çizimine göre bağlayabilirsiniz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Paylaşım için Teşekkürler.. . Bende bunu arıyorum...
 
24Vdc röle ile PLC'den çıkış yapın.Daha sonrada röle kotak uçlarından com'a 220v enerjinin fazı bağlağın.rölenin NO kontak ucundan da fanın enerji kablosunda bağlağın .Mp nötr ise direkt fan bağlayabilirsin.
 
kullandığın kontaktörün bobini 24vdc ise,rölenin kontaklarından 24vdc , kontaktör bobini 220vac ise rölenin kontaklarından 220 vac geçirmen yeterli olur.
 
Tamam arkadaşlar allah razı olsun kafamdaki soru işaretlerini şimdi temizledim.

sn cmess ; Yalnız Röle DC olduğu için 220V enerjiyi Rölenin açık kontak üzerinden geçirdiğimde(11-14) bi gümleme olmaz demi Arkadaşlar !
Arkadaşlar gerekeni söylemiş kontağa faz nötr ikisini birden girmeden hiç bi problem olmaz :D
 
kontrol ucu (a-b) 220V olan kontaktörü, Röle ile çektiğimizde Zıt EMK yüzünden röle veya PLC zarar görür mü arkadaşlar? Eğer zarar görürse bunu nasıl çözebiliriz?
 
zıt emk dc de olur ve motr, röle cihazlarında olur cihaza paralel ters takılmış diyod ile önleniyor, siz 220 ac den bahsediyorsunuz burda sıkıntı olmaz!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,973
Mesajlar
922,205
Kullanıcılar
451,167
Son üye
emrozgnnn

Yeni konular

Geri
Üst