Bina elektrikli araç şarj istasyonu tesisatı hakk.

Catacata

Üye
Ustalarim binamizda elektrikli arabar için şarj istasyonu tesisatı çektirmek isteyenler şu an icin 3-4 kişi ama ilerde sayisinin artması muhtemel, bu nedenle herkesin ayrı ayrı tesisat çekmesi yerine ve ilerde oluşabilecek sıkıntılar yaşanmaması için araç parkina kalin besleme kablosu ile dağıtım panosuna konulacak süzme sayaclarla dağıtımı gerçekleştirme teklifinde bulundum. Bununla ilgili hafta sonu bir toplanti yapilacak;

1- Enerjiyi bina ortak sayaci çıkışından almak (ortak elektrik sayacı, kabloları, koruma elemanlarını güçlendirerek yani alt yapısını buna uygun hâle getirerek) süzme sayaclarla kim ne kadar kullandiysa ücretini yönetime ödemesi

- Dağıtım şirketi ortak elektriğin bu şekilde kullanımına izin verir mi projelendirerek onay alinabilir mi

2- Bina yönetimi kendi adına bu amaçla kullanilmak üzere yeni elektrik aboneliği alabilir mi

- Abonelik verilirse süzme sayaclarla bu tür müşterek kullanima izin verir mi

3- Her daire kendi tesisatını çekmek isterse bunun yol yöntem prosedurleri ile maddi boyutu avantajlari ya da dezavantajlari açısından

Nasil bir yol izlenmeli işlem sırası ne ve nasil olmalı

Ustalarim binamizda elektrikli arabar için şarj istasyonu tesisatı çektirmek isteyenler şu an icin 3-4 kişi ama ilerde sayisinin artması muhtemel, bu nedenle herkesin ayrı ayrı tesisat çekmesi yerine ve ilerde oluşabilecek sıkıntılar yaşanmaması için araç parkina kalin besleme kablosu ile dağıtım panosuna konulacak süzme sayaclarla dağıtımı gerçekleştirme teklifinde bulundum. Bununla ilgili hafta sonu bir toplanti yapilacak;

1- Enerjiyi bina ortak sayaci çıkışından almak (ortak elektrik sayacı, kabloları, koruma elemanlarını güçlendirerek yani alt yapısını buna uygun hâle getirerek) süzme sayaclarla kim ne kadar kullandiysa ücretini yönetime ödemesi

- Dağıtım şirketi ortak elektriğin bu şekilde kullanımına izin verir mi projelendirerek onay alinabilir mi

2- Bina yönetimi kendi adına bu amaçla kullanilmak üzere yeni elektrik aboneliği alabilir mi

3- Her daire kendi tesisatını çekmek isterse bunun yol yöntem prosedurleri ile maddi boyutu avantajlari ya da dezavantajlari açısından

Şu an için bu konuda resmi bir mevzuat yok. Ama kanuni olarak bir boşlukda yok. Tesisatlara yapılacak ilave ve değişiklikler her zaman izne tabi. İzinsiz yapanların neler yaptığı konu dışı. Dağıtım şirketinize şifahi olarak danışmanızda ve izlenebilecek yollar konusunda bilgi almanızda fayda var. Bu bölgeden bölgeye de değişebilir. Çünkü dağıtım konusunda artık tekel yok.

1 ve 2. seçenekler olmaz. 3. seçenek içinse eğer istasyonu ortak alana koyacaksanız öncelikle kat maliklerinin çoğunluğunun onayını almanız gerekli.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/İzinsiz-elektrik-sayacının-yer-değiştirilmesi.155857/post-1034607

Hocam ellerine sağlık. Haberimiz yoktu. Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmazmış hesabı.

Süper
341058.jpg

Forum istatistikleri

Konular
130,293
Kullanıcılar
453,547
Son üye
nuri Ateş

Yeni konular

Geri