24v vs 10v değişken dc-dc çevirici

tetik_23

Üye
Katılım
18 Mar 2016
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaşlar, ben Siemens logo da kullanmak için 24 voltu 5-10 volt arasına düşüren ve 24 volt 20 volta düştüğünde örnek olarak çıkış gerilimi de 5 volta düşüren ve tekrardan 24 volt olunca çıkış gerilimi de 10 volta çıkartan basit bir güç kontrol devresine ihtiyacım var, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
0 10 v giriş var mı logoda varsa bi gerilim bölücü gerisini yazılımla halledebilirsiniz, digital inputa bağlayacaksanız 2 yüksek omajlı direncle ayarlayabilirsiniz belki deneyin bakalım kaç volt yukarısını high altını low görecek.
 
Logo da 0-10 v giriş var, Ai olarak hazırlamış olduğum devre için tasarladım birde Elektrik kesintilerine karşı akü kullandım valfler için ve bende bu akülerin takibini de yapmak istiyorum, Ai girişi verdim ve dirençle hala test ediyorum doğru ohm bulmak için, aslında işe yarıyor ama daha sağlı bir şey mümkün mü diye yazdım. 200 k ile 11.5 volt gösteriyor şu anda.
 
basit bir güç kontrol devresine ihtiyacım var
Herhangi bir güç talebi yoksa voltaj kontrol devresi diyelim.
Basit bir opamp konparatör devresi ile yapılabilir. Hysteresis 4V yapılabilir. Yani 24V, 20V düşene kadar çıkış değişmeyacek, (ve tersi).
Siz detaylandırın, beraber bakalım.
 
Teşekkürler Mehmet bey; ben Siemens LOGO plc ile tasarladığım projede Elektrik kesintilerinde sistemin devamlılığı için akü ile besleyeceğim, akü 2x12: 24 volt ve güç kaynağım da 24 volt, akü şarj işlemini de tamamladım fakat sistem akü ile beslenmeye başladığında belirli bir voltaj aralığına kadar yükte kalsın min 19v gibi daha sonra sadece logo beslenmeye devam ederken diğer elemanların enerjisini keseceğim. LOGO ile bunu tasarladım fakat akünün voltaj aralığını logo ya analog input 0-10 volt aralığında vermem lazım yani örnek olarak DC gerilim 20 volta düştüğünde bana çıkış olarak 3,4,5,6 volt aralığında verirken 24 volt olduğunda ise max 10 volt gerilim verirse projem tamamlanmış olacak.
 
Altta verilen devreyi inceleyin.
20V altında opamp çıkışı 0V oluyor ancak siz 3-5V arası istediğiniz için diyot ve transistörle bu sağlanmış oluyor.
Diğer trimpotlar Hystersis ve Referans ayarlarını kolaylıkla yapmanızı sağlar.
hysteresis.png

comparator_4.png
 

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Mesajlar
930,600
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst