%25 Elektrikte Tasarruf Diyor Sizce Yüzde Kaç?

Hep söylediklerinizde haklısınız arkadaşlar. Bu işi bilmeyenleri kandırıyorlar anlıyorum ama elektrikçi arkadaşların bu konuda kandığını bile görünce çok üzülüyorum...!

Umarım yetkililer bir konuda bir an önçe önlem almalıdırlar.
 
adamlar işi iyice azıttılar artık insanları kandırmak için her türlü yolu deniyorlar.
 
ya bu şahıslara o kadar yazılıyorki hali ile hiç olum lu yazılar yok. biri de çıkıp kardeşim bu niye yazıyorsunuz diyen yok::::::::
 
MUSTAFA BEY yinemi bu tarz konular çıkıyo diye bir tavır koymayın ben bunun nasıl bir mevzu hakkında yeterince bilgim var burda amacım yersiz yere vatandaşlarımızın parası çar çur olmasın maksat bu yoksa ortalığı boş bıraksak milletin cebındekı paralar ne hale gelecek bi düşünün
 

Tavrım size değil. Cihazı üretenlere ve satmaya çalışanlara.
 
Reklamdaki adam kesin bunların patornu
 
Basit bir kompanzasyon cihazı,endüktif balastlı aydınlatma sistemlerinde gerçekten işe yarar.Ancak aydınlatma armatürünün içerisinde olmalıdır ki anahtarlanabilsin.Öyle prize takacaksın kompanze edecek kısmı sallama.Gerçi o anda kompanze edebilir ancak anahtarlama olmadığı için tüketim olmadığındada şebekenizden kondansatörler dolmaya çalışacağından yaptığı tasarrufu geri harcar.

Ben Fluke'la ölçtüm akımı düşürdü gerçekten,lüxmetre ilede lambayı takip ettim ışıkta azalma da olmadı.Ama dediğim gibi anahtarlanmayınca lambayı söndürüncede akım çekmeye devam eder.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Akımın düşmesi yeterli değil.Cosfi değeri kondansatör bağlandığında 1 e yaklaşır, aktif güç değişmez.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…