25 kV DC Voltajı Nasıl Üretirim?

Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Bitirme projem gereği 25kV DC voltaj üreten bir kaynak edinmem lazım...Bu konuda sizlerden yardım almak istiyorum...Acaba televizyon EHT trafoları işime yarar mı...İlginize teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bir trafo al çıkışına gerekli sayıda diyot ve kondansatürleri kaskat bağla istediğin gerilimi elde edebilirsin.

Kolay gelsin..
 
bir trafo al. çıkışına köprü diyot baglarsın. gerekli degerde kondansatör ve dirençlerle istedigin voltajı elde edebilirsin. 24 v trafo vardı yanılmıyorsam.
 
bir trafo al. çıkışına köprü diyot baglarsın. gerekli degerde kondansatör ve dirençlerle istedigin voltajı elde edebilirsin. 24 v trafo vardı yanılmıyorsam.


Gerekli sayıda denilince hiç yardımcı olmuyor nedense. Herneyse...


EHT Trafoları işinizi görecektir ancak EHT trafosu PWM ile sürülür. Ayrıca girişine 300V DC uygulanır. (220'nin DC ye çevrilip kondansatörlerle filtre edilmesi sonucunda bu gerilim çıkar.) Bunun içinde herhangi bir CRT tüplü TV şemasını inceleyip mantığı kavramanız gerek. 25KV üreten EHT için eski ITT Schaub Lorenz TV'ler var. Diğerleri 14 ila 18KV arasında değişir. ITT Kaskat ile sürülür. Bu model TV iş görecektir....
 
Teşekkürler cevaplarınız için..Acaba bahsettiğiniz devrelerin şemalarını burada paylaşmanız mümkün olur mu?? Bir de EHT trafo çıkışı DC mi yoksa AC voltaj mıdır?? Bu voltajı doğrultmamız gerekir mi??
 
EHT Gerilimi Pozitif polaritede kare dalgadır. (PWM sinyalinin yükseltilmişi) Biliyorsunuz ki bobinler Düz DC gerilimle çalışmaz. Bahsettiğim şemalar benim elimde yok. Ama internetten biraz araştırma sonucunda yardımcı olabilecek şeyler bulabilmeniz mümkün.
 
78E49A32399E4B299B89A17B38C9D9D7.jpg

E52D0A6A5C3341B785BD78C840AB55D2.jpg
 
burada condansatorlerde çok onemli bence
 
...Gerilim katlayıcı ile sadece gerilimi yükseltirsiniz ve akımınız düşer, güç korunumuna göre. Bu 25kV DC voltajı, 25kV AC jeneraötrle elde edilir ve devamında doğrultucu ile kayıpsız 25kV elde edersiniz...

-----------------------------------
"Bu hayatta, düşüp kalkmış
olana sorun."
 
Şebekeden doğrultucu ile elde ettiğin DC gerilimi, Buck-Boost yada Boost DC-DC dönüştürücü ile HVDC seviyesine getirebilirsin.. Tabii kullanılan endüktans seçimi de önemli..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,048
Mesajlar
922,835
Kullanıcılar
451,317
Son üye
cırak ve usta

Yeni konular

Geri
Üst