2761L 822330 MOSFET

slhdvc

Üye
Katılım
13 Eki 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar selamlar. Samsung bir lcd monitörün power kartından bir cızırtı geliyor ve monitörün inverter ışıkları açıldıktan 5 sn sonra sönüyordu. Power kartın üstündeki arızalı kondansatörleri değiştirdim fakat ses yine devam etti herhangi bir düzelme olmadı. Diyotlarda sağlam görünüyor. Devrede sadece 1 adet mosfet var oda başlıkta belirttiğim üzere 2761L 822330 isminde. Bu mosfetten şüphelenmelimiyim? bacaklarında kısa devre yok , zaten kısa devre olmuş olsa monitörde elektrik olmaz galiba hiç. Osilaskobumda olmadığından bu mosfeti ölçemedim. Devrenin resmini yolluyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

aw9mix.jpg
 
Mosfeti Ap2761 arayabilirsin, bulunamazsa benzer özelliklerde biri kullanılabilir.
 
Mosfetler yüksek frekansta açma-kapama yaptığından bozulabilir.Ama cızırtı SMPS trafosundan da gelebilir.Kendi iç yapısındaki atlamalar nedeniyle de olabilir.Mosfeti sökmüşsünüz zaten,ya orijinali veya açma-kapama yapacak bir muadil olanıyla değiştirdikten sonra ses kesilmiyorsa,mosfetin tetiklediği SMPS trafosuna da bakmanız gerekiyor.İlk aldığım pc'nin psu'sundaki SMPS trafosu cızırtı vererek iç yapısından dolayı bozulmuştu.Eğer böyle bir bozukluk görür veya duyarak tespit ederseniz, bu ölçü aletiyle tespit edilmesi çok güç olan bir işlemdir.Ölçüm yapmadan (Çünkü yanıltıp,bozulsa bile doğru sonuç verebiliyor.) yenisiyle değiştirmeniz daha iyi olur.Dirençleri,varsa zener diyotu da ayrı ayrı değerleri açısından ölçün.Kondansatörler ve normal diyotlar sağlamdı,optokuplör varsa(4 bacaklı köprü diyot görünümü gibi küçük dikdörtgen,Şebeke fazını devreden ayıran,yalıtan eleman) onu da ölçün.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Neticeyi inşallah sizlere bildireceğim. Hayırlı akşamlar.
 
Merhaba,

Devrede bulunan yerı iletkenlerin tümünü kontrol etmekte fayda var. Özellikle SMPS devrelerinde, yarı iletkenlerde sızdırma değimiz problem çok görülüyor.

Fotoğrafta ki kartın bağlı oldu kısımda da problem olabilir. Beslemeyi çökertme ihtimali yüksek.

Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar selamlar. Devreden SMPS trafosunu ve giriş bölümündeki trafoya benzer yapıyı söktüm. Trafoya benzer diyorum çünkü ne olduğunu bilmiyorum :D Mosfeti araştırıyorum Türkiyede satış yapan sitelerden. Bu 2 trafoyu bulabileceğim bir yer biliyormusunuz ?

Resim_003.jpg
Resim_004.jpg
Resim_001.jpg
Resim_002.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
129,062
Mesajlar
922,928
Kullanıcılar
451,333
Son üye
Buderusss

Yeni konular

Geri
Üst