28SV Set-Reset Sorunu

TEBEK

Üye
Katılım
27 Kas 2006
Mesajlar
92
Puanları
1
merhaba arkadaşlar, dop-b05s101 panel ile haberleştirdiğim 28 sv plc için yazdığım programda m0 ile set, m1 ile reset yapıyorum. fakat m0 butonundan elimi çektiğimde set olmuyor. set için kullandığım y11 biti set olmuyor. bir anlam veremedim. bilen arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. buton olarak panelde push butonları kullandım.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadaşım m0 ile m1 bitini set-reset için kullandığımı söyledim zaten. sorun o zaten. m0 biti tanımlı push butondan el çekilince m0 çıkışı olan set olmuyor.
 
Dostum panelden m0 butonunu set butonu m1 butonunuda reset butonu olarak atamayı dene birde resim koyarsan daha fazla yardımcı olunabilir belki yaptığın plc progmında hata vardır.
 
Son düzenleme:
Dostum panelden m0 butonunu set butonu m1 butonunuda reset butonu olarak atamayı dene birde resim koyarsan daha fazla yardımcı olunabilir belki yaptığın plc progmında hata vardır.


yazmış olduğum program m0 ve m1 ile. m0'da set, m1'de reset var. bu bitler butonlara atanmış durumda zaten. ilginç bir şekilde set ve reset komutları çalışmıyor. plc arızalı yada haberleşme esnasında bişeyden etkileniyor olabilirmi acaba. gerçi o ihtimalide kontrol ettim ama.
 
Dostum yazdığın programı bi gözden geçir istersen eğer uzun bir program ise y11 çıkışın aynı anda hem set hem de reset komutu geliyorsa resete öncelik verir. Bunu bir gözden geçir. Bide dikkatimi çeken şu oldu panelde butonlara hızlı hızlı arka akaya basarsanız takılma yapıyor butonlarda. Ben simülasyonda böyle gözlemledim.Direk ekrana atıp deneme şansım olmadı.Bu nedenle bunada dikkat ederseniz belki faydası olur.

Birde plc programını panelden bağımsız olarak simüle ederseniz sorun panel programındamı yoksa plc programındamı bir fikir verebilir size. buda çözüm için nereye bakacağınızı kolaylaştırır böylece.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,871
Mesajlar
921,169
Kullanıcılar
450,991
Son üye
eşkilbobinaj

Yeni konular

Geri
Üst