Güç kaynakları smps tipindedir dc voltajı kıyıp trafodan geçirdikten sonra istenilen voltajı verir yani şebekeden aldığı elektriği doğrultup o şekilde kullanır .siz dcyi direk verirseniz de aynı pirensiple çalışır .
B
Bir yol var ama siz yapabilirmisiniz bilmiyorum bence çalışacaktır ben olsam ilk ups yi olduğu gibi bırakırım 2. Uspnin kontrol kartını devre dışı bıraktıktan sonra. Igbt modüllerinin paralel sürülebilmesi için ilk uspnin sinyal kablolarını diğer upsnin ıgbtbmodüle paralelleyip direk bağlayabilirsiniz ama modüllerin sırasını karıştırmamanız gerekir . Böylece ilk sistem diyelim 150 kva ile çalıştığını sanarken 300 kva ile çalışmış olacak ve çıkışlarda aynı olacak teorik olarak çalışması gerek ama trafolarda farklılık varsa bir miktar verim düşebilir.
hadi mucit amca yapma ya, yaptığın / tavsiye ettiğin şey UPS e akü takviyesinden başka bir şey değil. hadi gitti
Elektrik besledin, işini gördü. geldi elektrik şarj olurken ne olacak? at gitsin 5 saatte şarj olacakken süre 10 saate çıkacak üstelik UPS in kartı 2 kat yorulacak.
şimdi yukarıda arkadaşlarımız yeni nesil UPS ve eş değer sayılırlar invertörlerin çalışma mantığını anlattılar. bu amcalar master slave tekniği ile çalışırlar. yani birbirleri tanımaları ve birincil ve ikincil sistemli kullanılırın aktif olması lazım. yani A marka bir tane örnekliyorum 300 kW bir ups aldım yanına da B marka hadi gücü aynı olsun 300 kW bir tane daha koyayım 300+300 = 600 kW gücüm var kimse demesin. burada hiç kimse olur diyemez, diyen yalan söyler. üretici firmadan kurulum ve eş çalışabilme özellikleri (yetenekleri) öğrenilmeli gerekli kurulumu yetkili kuruma firmaya yaptırmalıdır.
lütfen arkadaşlar böyle konuları burada tartışmaya açıp olur olmaz tavsiyeler almayınız. aldığınız ürünün servis hizmetlerinden yararlanınız. hem sisteminiz garanti olur, hem de, makineleriniz malınız mülkünüz koruma altında olur.
bir de şöyle can sıkıcı bir durum var. çok bilen işletme müdürünüz işvereniniz. ben sizi buraya teknik mühendis, sistem mühendisi diye aldım derse. sorumluluğu kabul ettiğine dair en az 2 adet daha yetkiliyi şahit kılarak olur belgesi alınız. hiç değilse taktın güm patladı, yok motor yandı, işler aksadı gibi sorumluluk üzerinizden kalkar.
bizim yani benim çalıştığım işletmeyi büyüttük ve ikinci büyük bir jeneratör koyduk, küçük olanı da yedeğe ayırdık. elektrik kesildiğinde büyük jeneratör devreye giriyordu sistemin çalışması 3/2 kapasitede devam ediyordu. eğer büyük jeneratörde arıza yaparsa küçük jeneratör devreye giriyor ve sistem1/3 kapasitede, sadece yaşam destek olarak çalışıyordu. işin en b*ktan tarafı bizim sistemi yani 30 yıl öncesi Türkiye'de bizim sisteme müdahale edecek 2 tane mühendis vardı. biri izmir'de biri de istanbul'daydı.
hadi arıza olduğunda sisteme müdahale et göreyim seni. bizim buradaki elektrik mühendisleri gelip baktıklarında sanki uzay gemisi görmüş gibi oluyorlardı. uygun yetkin kişi her zaman can kurtarır.