Güç sistemi(Şebeke,Jeneratör,UPS) kararlı çalışması için fikirlerinize ihtiyacım var

@cuneytturan hastane işlerim var müsait zamanda çizeceğim.

@cuneytturan şemayı elimden geldiğince çizmeye çalıştım. Mesajımda ilk UPS ler için (DKGK) çift kaynak girişli yazmıştım aslında doğru çift kaynak girişli ama şema çizimi çok zamanı mı aldığı için ilk UPS leri tek kaynaktan besleniyor şekilde çizdim. Mesajıda o doğrultuda düzenledim. Şemada olmayan trafolarda var sistemimizde onları çizmedim.
Kışın jeneratörler/trafolar tek başlarına tüm sistemi besliyor ancak yazın elektrik kesintisinde eğer jeneratörlerden/trafolardan birisi devreye girmemişse yük atma senaryosu devreye girerek soğutma grubunu devreden çıkarıyor.
Kritik olmayan yükler aydınlatma, ısıtıcılar, havalandırma santralleri vb.
Kritik yükler bilgisayar ve monitörler
Çok kritik yükler serverler, switchler. Çok kritik yüklerimiz çift power supply girişine sahip ve bu power supplylardan birisi kritik yükler panosundan diğeride çok kritik yükler panosundan besleniyor.

1696512067249.png
 
Emek verip zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Çok mantıklı ama tesisinizin niteliği havaalanı ya da hastane tarzı bir yer olmalı, çünkü hem çift trafo hem çift jeneratör ve hem de DKGK kullanmak çok maliyetli ama gerekiyorsa illaki yapılmalı. Sizin şemaya bakarak aklıma şu geldi: Bizim sistemimizde de tek trafo/çift jeneratör üzerinden çift transfer sistemi kurabilir miyiz? Mevzuat buna izin verir mi? Ayrıca teknik olarak mümkün mü, sakıncaları var mı? Bunu sormaktaki amacım olası Jeneratörün birindeki arızalardan izole olmak. Aynı zamanda ısıtma/soğutma yüklerini de bir problem anında atmak gerekecektir. Yük atma operasyonu için otomasyon kullanıyor musunuz, ya da ne şekilde yapıyorsunuz? Tekrar teşekkür ederim.
 
Evet sistemimiz biraz maliyetli DKGK ler çok pahalı ama DKGK kullanılması şart değil DKGK yerine statik KGK de kullanılabilir.
Bahsettiğiniz sistem üzerinde çok ayrıntılı düşünmedim ama ilk etapta teknik olarak olmayacak bir sistem değil gibi görünüyor. Mevzuatsal olarak herhangi bir engel olacağını sanmıyorum. Yangın pompaları ile alakalı mevzuatlara da bakın çünkü yangın pompalarının beslenmesi ile ilgili bir yönetmelik olsa gerekir. Sistemi değiştirirken onlarıda unutmamak gerekli.
Bizde tüm işlemler otomasyon kontrolünde oluyor.

Aşağıdaki dokümanı inceleyin. Bahsettiğiniz uygulama örneği var gibi. Aslında şuanda konunun en başına dönüyoruz. Bu işleri sürekli yapan meslektaşlardan yardım almak en doğru yöntem olur. Bizimkiler fikir vermekten öteye gitmiyor malesef fakat böyle sistemlerde varmış demek açısından yararlı olabilir.​

https://wss.woodward.com/manuals/PG...chnical_Manuals/37485A_Application_Manual.pdf

https://wss.woodward.com/manuals/PGC/Forms/AllItems.aspx?RootFolder=/manuals/PGC/DTSC_series/DTSC-200/01_Technical_Manuals

1696574831011.png

 
Son düzenleme:
çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırdığınız için. iyi günler dilerim.
 
kardeş özelden ararsan yardımcı olabilirim anlatabilirim .. çünki yazacağım şeyler özelden yazılacak şeyler değil. marjkalar var kaliteler var insanlar var tanıdıklar var ticari durum var . senin o sistem için seçtiğin ekipnmalar yanlış onlarla o işi 100 yıl yapamazsın . neyse sen boş vaktinde ara ..
 

Forum istatistikleri

Konular
130,115
Mesajlar
933,269
Kullanıcılar
453,179
Son üye
canerakdeniiz

Yeni konular

Geri
Üst