3 anahtarlı vavien tesisat

vavyen anahtar elbette var ama ara vavyen hala var mıdır bilmiyorum,bu arada bir bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim;ben bu vavyen nedir diye merak ettim araştırdım,dilimize zannederim ya fransızca ya da italyancadan geçmiş, gider gelir gibi bir anlamı var ne hoş değil mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar triblex bir villanın 2 merdiven kısmında vaviyen kullandım. Bağlantı doğru, ancak lambanın biri yanıyor diğeri ölü yanıyor lambalar seride değil. Her kata konulan 12 li dağıtım taplolarıbdaki kakr nötüründen lambalar devreyi tamamlamıyor diğer katta anahtar diğer katta lamba giriş çıkış ucu olunca takır takır kakr atıyor nasıl yapıcam.
 
eski sistem ama 3 anahtar gerektiğinde cok cazip ucuz oluyor ve zor arıza yapıyor ..
 
arkadaşlar bu deviyator tesisatının çalışmasında bir anormallik varmı yanı normal vavien gibi çalışıyormu ben bu gün uğraştım uğraştım bi türlü çözemedim üç katlı bi villa var villanın merdivenlerinde lambalar var kablosunu başkası çekmiş,bende bu gün gittim nerden geliyo nereye gidiyo derken kablolamayı çözdüm birinci katta vaviyen var orta katta ara vaviyen ust katta da vaviyen var legrand cariva serisi anahtar piriz taktık ara vaviyen yokmuş bu seride bende stor anahtarını dağıttım içine bi kontak ilave ettim komitator vaviyen düşünün aynı onun gibi oldu tekli anahtar tuşu taktım mantığını çözdüm diye düşünüyordum fakat çalışması problemli sizce ne yapmalıyım deviyator anahtarın içi ile ilgili bilgi verirmisiniz yanı kontakları hangisi açılır hangisi kapanır konum değiştirince belki biyerde bişeyi atlıyorumdur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,816
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst