3 Faz Dengeli Sistemde Nötrden Akım Geçmesi

Hocalar çok değerli bir çalışma yapmışlar. Tebrik ediyorum kendilerini. Ellerine sağlık hepsinin . Oturup sindire sindire okumak lazım.

Son düzenleme:

Fatura konusu !

Ekli dosyalar

• HARMONİK BAHADIR.pdf
    188.1 KB · Görüntüleme: 29
bir kaç gündür harmoniklerle ilgili okumalar yapıyorum. öğrendiğim şeyi söyleyeyeim:

eğer harmonik miktarı %45 ten fazla ise nötr akımı= 3 x faz akımı x harmonik oranı.
benim tesiste faz akımı eşit 30 amper idi. nötrden 51 amper geçmesi için demek ki harmonik oranının %56.66 olması lazım. bugün bizim tesise harmonik ölçtürmeyi düşünüyorum. sonrası için tekrar yazarım buraya

Son düzenleme:
Aferin aslan delikanlı. Böyle çalışmaya devam. Kendini yetiştiriyorsun bir yandan.

elektrık bölümüne yazılıpda, kantin den mezun olmuş olmasın..)
Üniversitenin kapısından eşek hasbelkader girse o bile tahminim mezun olur çıkar . Sözüm meclisten dışarı . Ben çok kötü bir öğrenciydim , ben bile mezun oldum . Üniversite de eğitim şudur . Normal eğitim zamanında kafalerde al kızı ver papazı kağıt oynanır , tavla oynanır , hatunlarla muhabbet yapılır bol dumanlı. Sınav zamanı fotokopiciye gidilir . Orada her hocanın yıllara göre sınav soruları kolilenmiş ve etiketlenmiş biçimde bulunur . Uygun hocanın soruları alınır . Ya aynısı ya benzeri çıkar .
Benim anlamadığım bir nokta var . Senin inverterlerin herhalde bir fazdan üç faza . Üç fazın zaten halihazırda olduğu bir yerde ne yapmaya böyle inverter kullanmışlar . Sirkülasyon pompasında devir ayarı da çok mu lazımmış . Ayrıca direk yol alsa ne olurmuş kuş kadar motor .

MPR-32

https://www.entes.com.tr/mpr-32
MPR-3 Serisi Şebeke Analizörleri Kullanma Talimatı
Enerji ve Harmonik Ekranları
Bu menüde Enerji ve Harmonik ekranlarında ölçülen değerleri görüntüleyebilirsiniz .

Nötr İletken Kesitinin Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar
pdf

DPX3 pdf

Ekli dosyalar

• TR-MPR-3-Serisi-Sebeke-Analizorleri-Kullanma-talimati.pdf
    2 MB · Görüntüleme: 6
  • 5dd17c01fac03d6_ek.pdf
    2.2 MB · Görüntüleme: 7
  • dpx3.pdf
    8.3 MB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…