3 faz giriş 2 faz cikiş

rez

Üye
Katılım
5 Eki 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
47
S. A. Arkadaşlar, yanliş yere konu açiyorsam kusura bakmayin. Şirketimize yeni bir metal isitma makinesi aldik. Makine 2 faz ile çalişiyor 1 faz devamli boşta. Bu fazin boşta olmasi kesin olarak cezaya gireceğinin kanitidir. Benim sizden isteğim 3 fazin gireceği 2 fazin çikacaği bir cihaz ( tabi böyle birşey var ise ) önermeniz. Makinede 40 kw trafo var 380 voltla çalişiyor. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sizde 2 fazı kompanze edin o zaman.entes hariç diğer rölelerin hemen hemen hepsi 2 faz kondansatörü tanıyor.
 
Makine 2 faz çalışırken cosfisi nedir? cihaza ait etiket bilgilerini verirseniz iyi olur...
 
senin bu makine DC olmasın ondan eminsin değilmi.

fabia entes hariç diyorsun ama iki ayrı monofaze kondansatör kullanarak enteside kullanabilirsin ancak sorun bence o makina dc
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
fabia entes hariç diyorsun ama iki ayrı monofaze kondansatör kullanarak enteside kullanabilirsin ancak sorun bence o makina dc

size katılıyorum ama iki fazlı kondansatörü tek kademe de almak varken niye iki ayrı kademede alalım.iyi bir ölçüm ile fazların çektiği reaktif güç bulunmalı önce eğer eşit ise tek kademe ile iş çözülür.ama bu tür makinalar iki fazdanda aynı değerde reaktif enerji çekmezler.fazın biri yüksek diğeri düşük değerde end.enerji çeker genellikle.o zaman ya ayrı iki kademede tek fazlı kondansatör yada 1 kademe 2 fazlı 1 kademede tek fazlı kademe ile iş çözülür.

makinanın direkt olarak dc olmasıda mümkün değil.ancak içerisinde ac-dc ve dc-ac konvertörler vardır.indüksiyon ısıtma ocakları frekans değişimi ile işlev görürler ayrıca sistemde harmonik oluşmasına neden olurlar.bu oluşan harmoniğin ölçümü yapılarak ayrıca tedbir de alınması gerekir.
 
Son düzenleme:
Bu tür cihazların iki faz oluşu dışında bu iki fazda eşit reaktif ihtiyacı olmayabiliyor, benzer bir cihazda, civata başı ısıtma cihazı, tristörlü sistem kurmuştuk, toplamda 300 kvar iki fazda ve fazın biri 120 diğer 180 kvar gibiydi..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,326
Mesajlar
925,325
Kullanıcılar
451,779
Son üye
Faitheden

Yeni konular

Geri
Üst