3 fazlı asenkron motorun yıldız noktasında gerilim var

dinamocu

Üye
Katılım
11 Ara 2008
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
59
asenkron motorların yıldız bağlı olanların Şebeke toprak ucu ile motorun yıldız ucu arasında 17 volt kadar bir gerilim var.24 volt olan bir ampul bu araya bağlanırsa yandığı görülüyor.normalde yıldız bağlantılı asenkron motorların yıldız noktasındaki gerilim sıfır volt olur.bu durumu hiç yanmamış ve sarımı değiştirilmemiş 2,2kw,1405devir gamak motorda da gördüm .şahsen kendi sarımını yenilediğimiz motorda da aynı gerilim farkını gördüm.acaba bu gerilim farkı şebekedeki olumsuz frekans,harmoniklerden mi kaynaklanıyor bunu merak ediyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Belki sigorta seçimin yanlışsa hata akımında acmadıgından akan hata akımından bı gerılım gozukebılır.Ama bu uzak bı ıhtımal bende merak ettim
 
mrb arkadaşım.motorda aşırı ısınma varmı.şayet var ise büyük ihtimalle harmonikten kaynaklanıyordur.......
 
sarımda sipir sayıları orantısız olursa yıldız noktasında ufak gerilimler olabilir,büyük ihtimal motorun faz akımlarıda farklıdır.
 
Sn. dinamocu

* Motorda aşırı ısınma var mı, motorun nominal yükteki sıcaklığı ile, işletmenizde çalışır haldeki sıcaklığı karşılatırabilirsiniz. İlk akla gelen harmonikler ama daha farklı bir sebep de olabilir.
 
Motorda ısınma yok ve yeni sarılmış bir motor.dikkat edin biz bunu yeni hiç sarılmayan motorda da denedik aynı oldu
 
Olası nedenlerden biri şebekenizde fazlar arası gerilim eşit değildir, dengesizdir.İkinci olarak
yine harmonikler dengesizlik akımlarına neden olurlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,929
Mesajlar
921,780
Kullanıcılar
451,103
Son üye
xen

Yeni konular

Geri
Üst