3 fazlı motor bağlantı ve yön verme

Yes111

Üye
Katılım
10 Mar 2016
Mesajlar
47
Puanları
1
S.a usta ağzından 3 fazlı motor bağlantısı ve yön verme yarın uygulama sınavım var bağlantı üçgen
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
usta agzıyla özet gecmeni istiyorum ne yapılması gerektini ( benim gibi bir çok kısı gelcek fark yaratmam için )
 
sen yıldız ucgen devır yonu degıstırme devresi istiyorsun degılmı bunun ıcınde acıklamalı anlatım ısıtıyorsun
 
olabilir ustam detayli bilgi çok iyi olur yeni başlıyanların anlayacagı türden ama
 
Üç fazlı stator sargılarına, aralarında 120° faz farkı olan alternatif gerilim uygulanmalıdır.
Döner manyetik alan içerisinde bulunan iletkende bir emk endüklenir. İletkenin iki ucu kısadevre edilirse, iletkenden kısadevre akımı geçer. Geçen bu akımdan dolayı iletken, manyetik alanın dışına doğru itilir.
Döner manyetik alan içerisine iletken yerine, iki ucundan yataklanmış mil üzerine sarılı bobin koyarsak, bobinlerin iki ucu kısadevre edildiğinden mil, döner manyetik alan yönünde dönmeye başlar.
Rotor döner alanı, daima stator döner alanının gerisinde hareket eder. Rotor devri döner alan devrinden azdır. Stator döner alan devrine senkron devir, rotor devrine asenkron devir, aralarındaki devir farkına ise kayma denir.
 
Yıldız-üçgen yol vermede amaç, ilk kalkınma anında motoru yıldız bağlı çalıştırmak ve ardından motoru normal bağlantısında yani üçgen bağlantı olarak çalıştırmaktır. Böylece, motor yıldız bağlantı ile çalıştığında şebekeden çekilen akım 1/3 oranında düşer. Yıldız bağlantıdan üçgen bağlantıya geçme süresi oldukça önemlidir. Motor yüksüz iken kaldırıldığında devir sayısı anma devir sayısına kadar artış gösterir. Devir sayısı anma devrine yaklaştığında üçgen bağlantıya geçilir. Aksi halde devir sayısı anma devrine yaklaşmadan geçilirse şebekeden yüksek akım çekilir. Genellikle güce göre değişiklik göstermekle birlikte minimum 10 saniyede geçiş işlemi tamamlanır.
 
öncelikle asenkron motorların calsıma prensıbını ve calsıma seklını anlatmalısın sonra neden yıldız ucgen calsıtırıldıgını anlatmalısın baglantı sekıllerınıde verıyorum sna
 

Ekli dosyalar

  • Adsssız.png
    Adsssız.png
    146.1 KB · Görüntüleme: 15
saolasın ustam allah razı olsun yardımın için
 

Forum istatistikleri

Konular
128,902
Mesajlar
921,517
Kullanıcılar
451,050
Son üye
bayGizem35

Yeni konular

Geri
Üst