Sn.TKNSYN
Sizin motor koruma şalteri dediğniz elamana ben termik manyetik şalter diyorum aslında aynı şeyi konuşuyoruz, ancak motora yol vermek için sigorta, motor koruma, kontaktör, termik gibi birçok elaman kullanmak yerine, benim görüşüm panonun ana sigortası yerine kaçak akım rölesi kullanılması (motor içersine su vb sıvı maddeler girdiğinde motor yanmadan K.A.R açacaktır, iş güvenliği ve motorun korunması için sigortadan daha etkili) K.A.R sonra motor sigortası yerine termik şalter bundan sonrada kontaktör ve son olarakta motora balantı yapılırsa arkadaşımızın yaptığı kumanda sisteminden, mototru korumak ve iş güvenliği adına daha etkili bir kumanda sistemi olacağına inanıyorum ve kendimde yıllardır panolarımı aynı matıkla kuruyorum ve mükemmel sonuçlar alıyorum. Otomatik sigortadan kastınız 2 A'lik kumanda sigortası ise her panoda kumanda fazı için küçük akımlı bir sigorta kullanılması benim her zaman tercihim olmuştur, konataktör bobinlerinin ve diğer kumanda elamanlarının korunması ve kontrlü için iyi oluyor.