termik kontaktörden önce takılır
şimdi sn mardahan termik in kontaktöreden sonra takıldığını anladım şimdi isie başka soru kafama takıldı diyorsunuz ki motor koruma kontaktörden sonra takılmalı(kendi tecrübeniz),sırasıyla şalter kontaktör motor koruma ve termik diye belirttiniz..konyaktördeki aşırı akım ve ya kısa devre gibi durumlarda morot koruma bunu hissedip elektriği kesecek mi yoksa termik mi kesecek .. teşekkürler.Termik kontaktörden sonra takılır !!!
Olurda kontaktörün kontaklarından biri, -herhangi bir nedenden dolayı- kapanmaz ve
fazlardan birini motora göndermez ise,
"doğru ayarlı bir termik" motrun çekeceği aşırı akımı görüp,
kontaktörün enerjisini keser...
Kontaktörün bir kontağından böcek çıkarmıştım...
Buradan yola çıkarak,
Sigorta ve termiğin birleşmesi ile oluşturulmuş,
"MOTOR KORUMA ŞALTERİ" nin de kontaktörden sonraya konması
daha uygun olur düşüncesindeyim...
Hem böylece, muhtemel kısa devre akımlarından da
kontaktörü korumuş oluruz...
Ama bu durumda;
örneğin kontaktör değiştirebilmek için,
enerjiyi kesmemiz gerektiğinde,
ikinci bir sigortaya ihtiyaç duyarız.
O panoyu besleyen sigortayı bunun için kullanabiliriz.
Ama uygulama yerinin bunun için pratik olmadığı durumlarda, pano içine "C" karakteristlikli bir otmatik sigortayı (ilave olarak) kontaktör öncesine bağlarız !!!
Yine yanlış anlamalara sebep vermemek için belirteyim !!!
AKIMIN GİRİŞ-ÇIKIŞ YÖNÜNE GÖRE ÖNCE VE SONRA kelimelerini kullanıyoruz...
bence alakası yok zaten Elektrik önce termiğe (95-96 uçlarına) termikten başarı ile enerji geçerse kontöktör devreye girer yoksa mümkünatı yok kontaktörü termik çalıştırmaz bu seferde kontaktör her harikarda korunmuş olur ..kontaktörüde korusun diye
şimdi sn mardahan termik in kontaktöreden sonra takıldığını anladım şimdi isie başka soru kafama takıldı diyorsunuz ki motor koruma kontaktörden sonra takılmalı(kendi tecrübeniz),sırasıyla şalter kontaktör motor koruma ve termik diye belirttiniz..konyaktördeki aşırı akım ve ya kısa devre gibi durumlarda morot koruma bunu hissedip elektriği kesecek mi yoksa termik mi kesecek .. teşekkürler.