ReiS_
Üye
3 fazlı motorların 1 fazlı şebekede çalıştırılmasına dair forumda gerekli bağlantı şekli ve kondansatör değerleri verilmiş ( kvar) olarak . Geçenlerde 3 fazlı motorun 1 faz lı şebekede bağlanmış halini inceledim üzerindeki kondansatör değeri kvar olarak değil mikro farat olarak geçiyor. motor kw gücüne dikkat etmedim ama 25 mikro farat' kondansatör bağlıydı.
Sn : mehmet95 rumuzlu hocamız tarafından daha önceden verilmiş çizelgede motor kw gücüne göre kondansatör değerleri gösterilmiş ( kvar olarak ) .
Benim sorum şu ; 3 fazlı motorların 1 fazlı şebekedeki bağlantılarını ve kondansatör değerlerini inceledim hepsinde kondansatör değeri mikro farat olarak geçiyor.
*Ekte ki çizelgede kondansatör değerleri kvar olarak verilmiş, örneğin çizelgede 4 kw motor için 1,5 kvar kondansatör yazılı.
*1,5 kvar kaç mikro farat eder ?
*Kvar ile mikro farat arasındaki fark nedir ?
Sn : mehmet95 rumuzlu hocamız tarafından daha önceden verilmiş çizelgede motor kw gücüne göre kondansatör değerleri gösterilmiş ( kvar olarak ) .
Benim sorum şu ; 3 fazlı motorların 1 fazlı şebekedeki bağlantılarını ve kondansatör değerlerini inceledim hepsinde kondansatör değeri mikro farat olarak geçiyor.
*Ekte ki çizelgede kondansatör değerleri kvar olarak verilmiş, örneğin çizelgede 4 kw motor için 1,5 kvar kondansatör yazılı.
*1,5 kvar kaç mikro farat eder ?
*Kvar ile mikro farat arasındaki fark nedir ?