3 fazlı sistemlerde kablo akımı hakkında

aslında aynı kapıya çıkacak bir soru sorayım üçgen bağlı bir trafo var ve trafodan çıkan uçlardan biri toprakla temas ediyor. ne olur bu durumda
 
Bu arada forumda yeniyim ve bu "pop" olaylarından anlamıyorum ama "-1" pop vermiş bana "hemmuhhemtek" arkadaşımız. Bir de vektörel toplama hatasından dolayı yazmış. Nerede vektörel toplama hatası yapmışım acaba? Aralarında 120 derece faz farkı olan 2 tane 15A akımı toplayım 26A bulan kendisi. O iki akımın toplamı 15A'dir. Bir de "-1" pop vermişsiniz. Vektörleri toplayabilen bir hesap makinası tavsiye edeyim isterseniz size.
 
Sn ali4592518 yaşınız gerçekten 30 mu. öyle ise tecrübe yılınız fazla ama anlaşılan pratik bilgileriniz az
 
Sn ali4592518 yaşınız gerçekten 30 mu. öyle ise tecrübe yılınız fazla ama anlaşılan pratik bilgileriniz az

Emir Bey;
Biz birbirimizi biliriz. Siz PLC imalathanelerinde çıraklık yapaken ben Türkiye'nin en pahalı konutlarının şantiye şefliğini yapıyordum.
Hatırlatırım.
 
Emir Bey;
Biz birbirimizi biliriz. Siz PLC imalathanelerinde çıraklık yapaken ben Türkiye'nin en pahalı konutlarının şantiye şefliğini yapıyordum.
Hatırlatırım.

keşke siz de çıraklık yapsaydınız da şantiye konteynırında sabhatan akşama kadar msn ye girmeseydiniz
 
BAKIN ARKADAŞLAR .
EĞER X NOKTASI TOPRAKLANDIĞINDA NÖTR AKIMI BURADAN TOPRAĞA AKIYORSA (ki akar) , Y VE Z NOKTALARI TOPRAKLANDIĞINDA DA NÖTR AKIMI BURDAN TOPRAĞA AKAR. BUNU ANLAMAK İÇİN ELEKTRİKÇİ OLMAYA BİLE GEREK YOK. BENDEN BU KADAR. SİZ İSTERSENİZ TARTIŞMAYA DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.
 
eğer sadece x noktası topraklı ise akmaz kardeşim ya.
 
bir tane toprak var ve burdan herhangi bir akım akmaz. güvenlik amaçlı topraklanır. ve de diğer trafonun yıldız noktası çıkarılır yani topraktan bağlantısı sökülür. ali bey sizce niye sökülür nötr noktası. yani amacım size bu nötr noktasını öğretmek iyice
 
eğer sadece x noktası topraklı ise akmaz kardeşim ya.

Ben bu cümleden sonra artık bu tartışmadan çekiliyorum. Senin dediğine göre x noktasından akım geçmezse kaçak akım röleleri bu akımı nasıl algılıyor ilginç. Bir sonraki çizimde de indüklenme testi şemasını eksik çizmişsin, kapasitörleri neden çizmediğini anlamadım. Ayrıca senin yaptığın bu testin amacını anlamadığını ve testin nasıl işlediğini anlamadığını görüyorum. Sadece o elindeki formdaki direktifleri yaparak, değerleri ölçüp yazarak test mühendisi olunmaz kardeşi, o zaman onun adı test robotu olurdu. Neyi neden yaptığını bir öğren. Bu arada bi ara kaçak akım koruma rölesi hangi durumlarda atar bi bak. Allah senin gibi arkadaşların test ettiği trafolardan korusun bizi, ne diim daha?
 
ne kapasitöründen bahsediyorsun ya. 2 tane trafo çizdim kabaca. birisi yıldız bağlı olan kendi trafomuz üçgen ise test edilen trafo. ne kapasitöründen bahsediyorsun. sağa sola saldırarak haklı duruma geçmeye çalışma. IEC 60076 - 3 ü aç ve oku ama okumayı sevmediğini biliyorum. en azından bilmiyorum diyebilirsin. kaçak akım rölelerini bilmemem çok mühim değil çünkü işim değil. ben trafolar üzerine çalışıyorum. bilmediğim her konuyu öğrenmeye kalksam ömür yetmez zaten. ama aklıma takılan soruları bilenlerden sorup öğrenmeye çalışıyorum. önemli olan bardağını doldurmaya bakmaktır. bardağı ters çevirirsen ona hiç bir şey dolmaz. ben testin amacını da biliyorum mantığını da , nasıl yapıldığını da merak etme. ya insan bu kadar mı cahilliğini inkar eder ya. hala gülüyorum kapasitörmüş. endüklenen gerilim testini IEC 60076 dan okumak zor geliyor diyorsan anlatabilirim ama anlayacağını zannetmiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…