ne kapasitöründen bahsediyorsun ya. 2 tane trafo çizdim kabaca. birisi yıldız bağlı olan kendi trafomuz üçgen ise test edilen trafo. ne kapasitöründen bahsediyorsun. sağa sola saldırarak haklı duruma geçmeye çalışma. IEC 60076 - 3 ü aç ve oku ama okumayı sevmediğini biliyorum. en azından bilmiyorum diyebilirsin. kaçak akım rölelerini bilmemem çok mühim değil çünkü işim değil. ben trafolar üzerine çalışıyorum. bilmediğim her konuyu öğrenmeye kalksam ömür yetmez zaten. ama aklıma takılan soruları bilenlerden sorup öğrenmeye çalışıyorum. önemli olan bardağını doldurmaya bakmaktır. bardağı ters çevirirsen ona hiç bir şey dolmaz. ben testin amacını da biliyorum mantığını da , nasıl yapıldığını da merak etme. ya insan bu kadar mı cahilliğini inkar eder ya. hala gülüyorum kapasitörmüş. endüklenen gerilim testini IEC 60076 dan okumak zor geliyor diyorsan anlatabilirim ama anlayacağını zannetmiyorum.
Arkadaşlar lütfen inatlaşarak birbirimizi kırarak biryere varamayız. Bu konu hakkında dökümanı,kaynağı olanlar varsa lütfen paylaşsın herkes kendi üzerine düşeni alsın. Bu konu forumda uzun zamandır tartışılıyor ancak hala elle tutulur sağlam bir bilgi paylaşımı maalesef daha olmadı !
Lütfen kırıcı sözlere ve inatlaşmalara bir son verelim...
Bak canım kardeşim, eğer kaçak akım nasıl çalışıyo bilseydin ööle x den akı geçmez felan diye cahil cahil konuşmazdın. Zaten forumda genel olarak öyle bi huy var. İllaki bir şey yazmak zorunda değiliz yaa, bilmiyorum de, bekle , biri cevap verince öğren. Bu arada IEC den felan okumana gerek yok, bak sana linkte ülkemizin önde gelen trafo şirketlerinden birinin test prosedürünü gönderiyorum. Belki bi şeyler kaparsın. Bir de bir daha test yaparken neyin neden olduğunu irdele.http://www.besttrafo.com.tr/BEST-transformer-test-procedures-tr.pdf
ah cehalet sen neler yaptırıyorsun insana. yolladığın belgede eğer endüklenen gerilim testinde kapasitör kullanılır diyorsan sen sadece şekli görmüşsün ve okumadan yorum yapmışsın derim. gördüğün kapasitör gerilim bölücü. bu gerilm bölücü özel bir imalattır. yıldırım darbe testlerinde de ayrı gerilim bölücüler kullanılır. ama endüklenen gerilim testinde illa kullanman gerekmez. çünkü zaten biliyorsun ne kadr endükleneceğini yani gerilim bölücün yoksa o test yapılmayacakmı. ben o test dökümanını ve onun gibi testlerin anlatıldığı 10 un üzerinde kitap okudum çalışmalar yaptım. trafo tasarım programı hazırladım. tekrar söylüyorum o gerilm bölücüdür. endüklenen gerilim testinde kullanılan veya olması gerekn bir kapasitör değil hem neden kapasitöre ihtiyaç duyulsun ki . burdan bu konuya mesaj yazan arkadaşlara sesleniyorum. elimdeki kaynakları sizlerle paylaşacam azar azar. yani arşivimde bulduklarımı ekleyecem. ama ali4592518 nin yazdığı hiç bir şeye cevap vermeyecem. çünkü kendisinin foruma giriş amacı da zaten insanlara gıcıklık yapmak. yazdıklarından bu çıkıyor. söyledikleri savundukları sadece gördüğü şekiller üzerine okumak anlamaya çalışmak yok.
sana bir şey söyliyim o zaman. mesela trafonun herhangi bir fazı boşta veya fazdan çıkan kablo boşta herhangi bir yere değmiyor toprağa karşı kapasitesi varmıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?