3 parça ile 12 saat çalışıp sorun yaratmayan şarjlı el feneri yapma denemeleri.

hserdar

Üye
18650x3sp ile kayıpsız kullanılabilecek sogutma sorunu olmayacak bir power led arayışı sırasında bu noktaya kadar geldim . deger vermedigim 2a çıkışlı voltaj yükseltici modülleri bayagı işe yarıyormuş. test edip kullandım.

Ustam merhabalar.
Elinize sağlık çok güzel olmuş.
Ben bu xl6009 4 amper diye satılan malzemeden hiç memnun kalmamıştım acaba bana sorunlu bir cihaz falanmı denk geldi bilmiyorum.

Ustam merhabalar.
Elinize sağlık çok güzel olmuş.
Ben bu xl6009 4 amper diye satılan malzemeden hiç memnun kalmamıştım acaba bana sorunlu bir cihaz falanmı denk geldi bilmiyorum.
ne yapmak için kullandın açıklama yazarsan .belki bende senin yapmak istedigin proeyi yaparım çalışıp çalışmadıgını test ederim. ama şuna kesin eminim 4A vermeyecektir..

ne yapmak için kullandın açıklama yazarsan .belki bende senin yapmak istedigin proeyi yaparım çalışıp çalışmadıgını test ederim. ama şuna kesin eminim 4A vermeyecektir..
Ustam 500 ma akım çekemedim ben.
5 adet 100 ma modül LED bağladım 1 dakika bile yanmadan ısınıp çıkışı kesti

aynı şartları oluşturup deneyecegim besleme voltajı giriş kaç volt vermiştin . gün içinde ayarlı adaptörle pil voltaj beslemeleri gibi simule edip çekim yaparım . tabiki çalışırsa bozulan şeyi neden koyalım demi.

4 volt besleme ile denemeyi yaptım .

entegre üzerine ısıyı dagıtmak için alimunyum koyup öylede deneyecegim . yalnız o kadar sıcak olmuşki parmagım su topladı. 8v 12 v besleme vererek te denemeleri yapacagım bakalım ozaman da 500mA da göçecekmi . görecegiz. yapınca burada yayınlarım . yalnız 2a olan yükseltici 400 ma geçtigi halde göçmedi onun la da özel ilgilenecegim .

Teşekkür ederim ustam tekrar alayım bakalım nasıl olacak sağolun

Ustam emeğiniz için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi 4 volt ile bu kartı besleyip,
12 volta yükseltip 500 ma civarı akım çekmek sanırım biraz zor.
Benim bu olaya özenmemin sebebi şuydu,
2 adet 3.7 volt pili paralel bağlayıp tp4056 ile şarj edip bir fener yapmak ve çıkıştan 12 volt 500 ma civarı akım çekmek ti.
Demekki voltaj yükseltici olarak üretilen bu kartlar yüksek akımlar için uygun değil.

Forum istatistikleri

Konular
129,864
Kullanıcılar
452,726
Son üye
ugur Göktürk

Yeni konular

Geri