330 kVA jeneratör faz dengesizlik arızası

kerke

Üye
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar merhaba. 330 kVA aksa jeneratörümüz var. Bu jeneratöre bağlı 50-70-50 kVA vinçler bir de saha yükleri var. Vinçlerle jeneratçr arası herbiri yaklaşık 300-400 m. Şebeke kesilip jeneratör çalışmaya geçince birkaç dakika sonra jeneratör negative phase hatası verip kendini durduruyor.

Jeneratör çalışırken panelinden kontrol ettiğim değerler ilk 2-3 dakika
L1-398-400 V 70-95(değişiyor)A
L2-399-401 V 100A(CİVARI)
L3-395-394 V 150A

Yani L3 fazı diğer fazlara göre yaklaşık 50A fazla çekiyor. Vinçlerde 50 lik kablolarla besleniyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
arkadaşım 50 amper sorun olmaz 330 kvada sorun olabilecek şeyler tahmin ediyorumki vinçler kule vinç ise ve yeni nesil kule vinçlerdense onların sürücülerinin harmonik yapması ve cihazın avr sinin sapıtmasından kaynaklı olabilir . olabilir diyorum budur demiyorum ..
osiloskopla bak diyeceğim ana sanırım bakamıyacaksın sıkıtılı durum bana şu 3 soruya cevap verebilirmisin

dizelin modeli ne ? nta855-g2 gibi cumminse governor elektrilimi mekanikmi ? vinçlerin sürücüleri varmı bunlar kule vinçlermi ?
buna göre oturalım düşünelim ama aksa genelde cummins kullanır ondada nta855 g4 vardır o makinede böyle bir şey yapmamalı ?
sanırım şantiye olduğu için dengesiz yüklemeden dolayı yıldız noktası kayıyorda olabilir. ama bu verilerde buda mümkün görünmüyor. ...

ikinci bir konu kartın otomatik start modulunun modeli ne sanırım bir yerde hata var ciddi bir hata çünki böle bir arıza kodu single makinede olmaması lazım neden var bilmiyorum ... single makinede o arıza olmaması lazım bu bilgileri verebilirsen yardımcı olabilirm .. kolay gelsin
 
Servet bey dizelin modeli http://www.aksa.com.tr/Assets/pdf/DieselGenerator/73-tr-TR.pdf adresteki katalog değerlerinde sorduğunuz sorunun cevabı var mı? Vinçler evet kule vinç, bir tanesinde kanca sürücüsü yok(yarım sürücülü) ve kancasında sürücü olmayan vincin panosundaki ölçümde fazlarından biri 40V düşük (360 V civarında) çıkmıştı. Diğer kule vinçler tam sürücülü fakat diğerlerinde ölçüm yapmadım.

Şu ayrıntıyı da verirsem belki faydası olur jeneratör ilk kurulurken trafodan jeneratör panosuna girecek 2x120 lik kablo olması gerekirken 2x95 lik kullanılmış ki 4m bir mesafe bu. Servisle görüştüğümde bunun önemli olmadığını söylemişti.

Jeneratör boşta çalışırken değerler normal fakat kule vinç yüklenince o arızayı bir süre sonra veriyor. Servis de kule vinçlere giden kabloda sorun olduğunu iddia ediyor.
 
evet motor doosanmış şimdi 330 kvaya 4metrede 95lik kablonun bir önemi yok hatta 1 tanesi bile yeter o gerlim düşümüne engel değil . sanırım sürücülerin harmoniği yapıyor sinisü kırıyor ve buda cihazın ölçüm yapmasını engelliyor. diye düşünüyorum.
bu ihtimal çok yüksek. kablo sorunu olabilir mümkündür tabi ama öyle olduğunu düşünmüyorum www.deepseaplc.com adersinden deep sea configration süiti indirip proğramlarda açma yapabilirsiniz ama bence sisteme mümkünse bol miktarda omik yük giriniz Elektrik sobası ısıtıcı direnç sinüsü toplamamız lazım bir şekilde.. eğer hakkaten sinuste çökmelerimiz oluyorsa biz koruma ünitelerini devre dışı bırakırsak sistemde voltaj çok çok yükselebilir buda hasar verebilir . sinüs kırıldığı anda avr ölçüm yapamaz tabiki kartta yapamaz kuvetle muhtemel arıza bu . yükten kaynaklı bir arıza olduğunu düşünüyorum.. şöyle yapalım şimdi siz yük bankası bulamazsınız 4 5 metre 50mm lik kabloyu yarımşar metre soyun plastik bir bidonda tuzlu su yapın kabların arasında 20şer santim kalacak şekilde jeneratöre yükleyin göreceksinizki akımlarda sorun yok
burda odaklanmamız gereken 2 sorun var çözüm için 1 sinüsü sürücülerin bozması 2 kartaki hasa ayarlar herhalukarda çözülebilir bir sorun özelden telninizi verirseniz anlatarak daha çok yardımcı olabilirim dediğim proğramı indirin kurun lapptopla karta bağlanın negatif phaz sequance var ayarlarda o hep disaledir normalde sizde enable yapmışlar ayarını açın yada disable yapın kalsın deneyelim kolay mevzu
 
Son düzenleme:
Servet Bey özel mesaj gönderemediğim için mail adresimi vereyim ona numaranızı atarsanız size ulaşırım: [email protected] bir de kartta faz ayarını değiştirmeden şu soruyu sormak istiyorum; 400kVAlık trafoyla şebekeye bağlıyım ve şebekede kule vinçler çalışırken bu sorunu yaşamıyorum yani fazlar dengesiz yük çekiyorsa şebekemde de aynı sorun olması gerekmez mi? jeneratör kendini korumaya aldığı gibi trafo panom da korumaya alıp enerjiyi neden kesmiyor?
 
trafoda öyle bir ayar yokki
öle bir kartta yok mekanizmada yok bir tane tmş var yanarsa trafo yanar :) jeneratörde var ama
 
jeneratör kendini korumaya alıyor. kule vincine giden kabloyu boşa çıkarıp kısa devre kontrolu yap. kablolar arasında her hangi bir kaçak göremiyorsan kule vincinin panosundaki topraklamayı ayır öyle bir dene. arıza vermiyorsa vinç panosu üzerinde nötr toprak birleştirilmiştir.kolay gelsin.
 
Sn.servetd,tebrik ediyorum.Sizinle aynı görüşteyim.Çözüm için filtre reaktörüde düşünülebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Mesajlar
930,600
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst