Bu arada kullandığınız mekaniğe de bağlı, filamentin doğru baskı sıcaklığını bulmak için test amaçlı basılmak üzere, aşağıdaki içi boş kare prizma örneği ve videyo var.
Temizleme sürecinde manuel olarak ısıyı erime noktasına getirip filamenti el ile itekleme çözüm olmuyormuVideyoda slicer programında alt kısmın içi boş basılması önerilmiş. Prizma ince bir çizgi halinde (ilk kare tabaka) tablaya yapıştığı için, baskı sırasında tabladan ayrılabiliyor. Slic3r'da;
Print settings / Layers and perimeters / Horizantals shells' de
Bottom (alt) 3 seçtim, sakıncası yok, dolu kare daha iyi tutunuyor.
G-kod dosyasında Z yüksekliğinde 10 mm de bir sıcaklığı değiştireceğiniz satırı kolay bulmak için;
Editör yazılımında "Find" komutu ile Z10, Z20, Z30, ... yazıp aratarak ulaşabilirsiniz.
Filamentin ekstrüderde donmasını engellemek için dosyayı yazıcıya göndermeden önce, Isıtıcı kafayı manuel olarak eritme sıcaklığına getiriyorum. Ektrüderin filamenti sıkıştıran yayını açarak elle filamenti ısıtıcı kafaya itiyorum. Bir miktar erimiş plastik çıktığını gördükten sonra dosyayı yazıcıya (print komutu ile) gönderiyorum. Baskı öncesi, Isıtıcı tabla da önceden ısıtılırsa, erimiş plastik ısıtıcı kafanın içerisinde uzun süre kalmamış oluyor.
Baskı bittikten sonra, filamentin ısıtıcı kafa içerisinde kalmaması için, Slic3r'da;
Printer Settings / Custom G-code / End G-code bölümünün en altına
G0 E-20;
Komutunu ekliyorum. Baskı bittiğinde ekstrüder 20 mm filamenti geri çekerek, sıcak kısımdan uzaklaştırıyor.
Herhangi bir nedenle baskı yarım kalırsa ve yazıcı yeniden başlatılırsa (Reset) ısıtıcı kafa birden soğumaya başlıyor. İçerisinde kalan plastiğin donmaması için manuel olarak sıcaklığı eritme derecesine set ediyorum. Unutmanın bedeli ise, hoş olmayan temizleme süreci.
Temizlemekte zorlanırsanız, nozülü pürmüzle veya benzeri (mutfaktaki ocak, çakmak) ısıtarak içerisinde katılaşan plastiği atmasını sağlayabilirsiniz. Nozüle zarar veriyor mu bilmiyorum, ben denedim şimdilik sorun gözükmüyor. Nozülü sert cisimle de temizlerseniz belki zarar verebilir. Sabrınız varsa asetonun içerisinde 1-2 gün bırakmayı da önerenler var. Isıtırsanız içinden akan plastiğin cildinize gelmemesine dikkat!
Ramps 1.4 (klon) kartında klemens erime sorunu!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?