3D trafik levhaları!

Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
120
Puanları
1
3 boyutlu trafik levhaları yollarda...

Kanada'da sürücülerin dikkatini çekmek için 3 boyut teknolojisinden yararlanılarak hazırlanan trafik levha sistemi uygulamaya kondu.

3 boyut teknolojisi artık trafikte de kullanılıyor. Kanada’da sürücülerin dikkatini çekmek için 3 boyut teknolojisinden yararlanılarak hazırlanan trafik levha sistemi uygulamaya kondu.

Eğlence alanında hızla yaygınlaşan 3 boyut teknolojisi Kanada’da sokağa taşındı. Vancouver kentinde bir okul yakınlarında sürücülerin dikkatini çekmek için ilginç bir kampanya başlatıldı.

Sürücüler önce "Yola bir çocuğun çıkabileceğini büyük bir olasılıkla düşünmüyorsunuz" uyarıyla karşılaşıyor. Eğer sürücü hız sınırını aşmışsa da karşına, yola kaçan topunun peşinden koşan, bir kız görüntüsünü çıkıyor.

Özel gözlük gerektirmeyen bir çeşit illüzyona dayanan sisteme göre, yola çizilmiş çocuk resmi sürücü yaklaştıkça üç boyutlu bir hal alıyor.

Kampanyanın amacı, sürücülere beklenmeyen her tür olaya karşı uyanık olmaları gerektiğini hatırlatmak.

Araştırmalara göre, trafik kazaları dünyada 10-19 yaşları arasındaki çocuk ve gençlerin başlıca ölüm nedeni. Birleşmiş Milletler, trafik kazalarını, AİDS, sıtma ve tüberküloz gibi hastalık boyutunda bir halk sağlığı krizi olarak tanımlıyor.
 
düşünce güzel ama şöyle bir sakınca geldi aklıma ilkide sürücü bunun ilizyon olduğunu gördü peşine gerçeği çıktığında bunun da bir ilizyon olduğunu düşünürse ne olacak dersiniz bence hiç hızını düşürmez
 
Geçen Aydın da mobese kameralarını sökmüşler ya :D

artık napcaklarsa..

Fikir çok güzel...Ama o sistem uzun bir süre Türkiye ye uğramaz diye düşünüyorum.
 
evet maalesef ülkemizde sürücü pek az,ama buna mukabil araba kullanan çok fazla,hat safhada....

Kavşağa girerken yavaşlanacağını,hızlı sürmenin tehlikeli olabileceğini,ani refleksin bir takla getirebileceğini ve en önemlisi hayatına malolacak bir duruma girebileceğini düşünebilen insan yoksa hiç bir levhanın faydası yok.....

Bakın size benden bir öneri;ekmek arabası,su satıcısı,lokanta motorcusu görürseniz kenara çekilin,mümkünse beton bir yere girin,beton bir yere girdiniz,oraya çarpıp sizin olduğunuz bölgeye girip giremeyeceğini de düşünmeyi ihmal etmeyin,hassas biriyseniz sakin olmaya çalışın (o ara bolca küfür edebilirsiniz,sorun yok),gözden kaybolmasını bekleyin,bulunduğunuz caddede herşey normalse bir koşuşturma ve telaş yoksa ve gürültü filan duymadıysanız yavaşça işinize gitmeye devam edin.....
 

Forum istatistikleri

Konular
129,247
Mesajlar
924,615
Kullanıcılar
451,640
Son üye
BTBT

Yeni konular

Geri
Üst