4.8V Küçük şarjlı matkap motoru hakkında.

koc006

Üye
Merhaba ,

Bende küçük vidalama ve delme için kullanılan şarjlı el matkabı mevcut. Bu matkabın motoru 4.8V olarak görünüyor. Çalıştırdığımda çok yetersiz ve güçsüz bir dönüş sağlıyor. Ben bataryasını söktüm ve adaptörle direk çalışıyor. Ama tabi yine güçsüz ve yavaş dönüyor. Ben bu motoru çıkarıp 12 v -18 v motor bağlayıp güçlendirmek istiyorum. Bu yuvaya uygun motor bulabilir miyim ? Baktığım motorlar standart RS-550 motorlar. Bu motorlar da matkap yuvasına büyük geliyor. Resimde boyutu belli oluyor. Eğer bildiğiniz bu matkap motoru ölçülerine uyan motor varsa bilgi verebilir misiniz

Motor toplam boyu : 52-54 mm civarı.

Ekli dosyalar

• 1000011397.jpg
    1000011397.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 11
  • 1000011398.jpg
    1000011398.jpg
    186.2 KB · Görüntüleme: 12
Merhaba ,

Bende küçük vidalama ve delme için kullanılan şarjlı el matkabı mevcut. Bu matkabın motoru 4.8V olarak görünüyor. Çalıştırdığımda çok yetersiz ve güçsüz bir dönüş sağlıyor. Ben bataryasını söktüm ve adaptörle direk çalışıyor. Ama tabi yine güçsüz ve yavaş dönüyor. Ben bu motoru çıkarıp 12 v -18 v motor bağlayıp güçlendirmek istiyorum. Bu yuvaya uygun motor bulabilir miyim ? Baktığım motorlar standart RS-550 motorlar. Bu motorlar da matkap yuvasına büyük geliyor. Resimde boyutu belli oluyor. Eğer bildiğiniz bu matkap motoru ölçülerine uyan motor varsa bilgi verebilir misiniz

Motor toplam boyu : 52-54 mm civarı.
1- olmaz
2- o ebatta güçlü motor belki fırçasız motor bulursunuz ama ne batarya ne de driver uydurabilirsiniz.
3- batarya grubunu ,3,7x2 pille çalıştırabilirsiniz. 2 tane 18650 sığmaz ama 2 tane 14500 olabilir. tabii buna uygun şarj aleti de lazım.
4- bende böyle bir tane vardı, 18650 taktım ama gücü yeterli gelmedi.
5- bu amcanın kapasitesi bu, overclock bu amcaya çok fazla uygun değil.

Motorda sıkışma mı var? Rahat dönüyorsa bir adet 18650 pil ve çıkış gücünü biraz yükseltecek küçük modüller üzerinden besleyebilirsiniz.

ben adaptörle kullanmak istiyorum. Batarya ile değil.

ben adaptörle kullanmak istiyorum. Batarya ile değil.
güzel insan, bu olay forumda sayfalarca tartışıldı. oluru var olmazı var. 5 volt güç kaynağı alacaksın 10 amper gibi olması lazım, eğlencelik istiyorsan, para benim diyorsan siz bilirsiniz. ikinci seçeneği ben söylemedim ama @Muhsin Kamer ustamız söyledi.

Ustam yüksek akım çektiğini biliyorum. Ona göre bir güç kaynağı kullanabilirim. Amperi yüksek.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,068
Kullanıcılar
453,061
Son üye
Ali.02

Yeni konular

Geri