4 eksen cnc için program arıyorum

Katılım
1 Nis 2012
Mesajlar
59
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar merhaba sorunum şu, bir arkadaşımda 4 eksen cnc var yüzük işlemesi yapıyor. cnc yi çalıştırdığı programdan memnun değil, yeni bir program arıyorum.

Bu cnc yi satan arkadaş bilgisayara her format atışınızda programı kurunca şifre istiyor ve şifreyide her seferinde parayla satıyor. Ayrıca programda pek kullanışlı değil. Ben daha önce 3 eksen cnc de mach3 kullanmıştım. Artcamde çizip gcode a çeviriyorum sonrasında makinaya işi gönderebileceğim bir program arıyorum. bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
 
o hangi programmış öyle her formatta para alıyorlar ne uyanıklar varmış öyle
mach3 işini görmüyormu
mach3 4 eksendede iş görür
 
gerçekten baya uyanıkmış hocam. Mach 3 de nasıl yapacağımı çözemedim mach3 ün hangi modülü uyar, uyarsa port ayarlarını nasıl yapacağız. Cihaza nasıl tanıtacağız bilemiyrum.
 
Bir kaç ay önce kalıpçı frezesi modelinden olan biri sistemi değiştirmek istiyordu. Makineyi inceledim. Sanırım aynı sistem var üzerinde.
Hızal ın kendine özel arayüzü ve kontrol kartı var. Step motorlar alışılmışın dışında devasa gövdeye sahip. Sürücülerini hatırlamıyorum ama kurtulmak istiyorsan kontrol kartını değiştirip sistemi uyarlayacaksın.
 
Kardeşim Marel Cnc Kart kullan.Programın Cd'sini de veriyorlar.Her sferindede para ödemiyorsun.Aynı program çizimi kodada çeviriyor.
Lisans meselesi de ortadan kalkar.
Beyefendiler kendilerini bulunmaz Hint Kumaşı zannediyorlar galiba.... Senin makinayada resimden anlayabildiğim kadarıyla 3 eksen yeterlidir. Kolay gelsin
 
gpeker2003- teşekkür ederim sanırım @qblntozmen arkadaşımın dediği firmayı bi araştırayım sanırım ancak öyle çözeriz.
 
bu makine 3 eksen mach3 le kontrol edile bilinir
 
güzel söylemişsin de peki nasıl kontrol edilecek onu detaylı olarak yazarsan sevinirim.

detaylı yazılacak birşey yok. 4 eksen aramana da gerek yok. 3 eksen zaten yeterli resimde gösterdiğin çalışma için. X ve z tamam yüzük taktığın eksene de ister y de ister M ekseni de nihayeti 3 eksen. Örnek video aşağıda.
İster Marel (475$+kdv) kullan ister başka başka kartlar yada programlar özel bir durum yok makinanda. Hepsi aynı kapıya çıkar. Hatta tb6560 :)

makinayı Mach yada herhangibir sisteme nasıl uyarılarım dersen ve tecrüben yoksa bilen birine yaptıracaksın. Buradan anlatma falan hikaye olur. Kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,912
Mesajlar
921,629
Kullanıcılar
451,070
Son üye
oguzhanciller

Yeni konular

Geri
Üst