Yani sizin 67 VAC çevrildikten sonra (syıları atıyorum) 60 VDC civarında kalacak.
Düşününce, dediğiniz benim bağlantı şeklim için de doğru olabilir. Eğer sürücünün motoru sürmek için DC akıma ihtiyacı varsa o zaman AC olarak giren akımı kendi içerisinde doğrultarak DC olarak kullanıyordur. 67 VAC giriş olmasına rağmen pratikte kullanılan gerilim de daha düşük (örneğin 60V) olacaktır.
Bu durumda 80 VAC veya 110 VDC rakamları ters orantılı kalıyor. VAC doğrultulması nedeni ile kayıplar olduğu için, max 110 VAC veya 80 VDC gibi bir giriş voltajı verilse daha anlamlı olurdu. Genelde doğrultma için büyük kapasitörler kullanılıyor, küçük bir sürücünün içine sığacak gibi şeyler değil.
Akıl yürütünce sürücünün doğrudan AC akımla çalışması mantıklı gelmişti ama bu bir bilgiye dayalı değil. Aşağıdaki gibi açıklamalar var, step motorların aslında AC motor gibi çalıştığını söylüyor;
"In other words, DC can be switched to the motor so that it sees AC. As the windings are energized in sequence, the rotor synchronizes with the consequent stator magnetic field. Thus, we treat stepper motors as a class of AC synchronous motor."
Konu hakkında net bir bilgi bulamadım. AC step motor sürücülerin Elektronik bölümündeki arkadaşların da pek ilgi ve bilgi alanında olmasını beklemiyorum. Beklentimi de bozduğu için doğrusunu öğrenene kadar rahat yok artık.
Son düzenleme: