4 Yıldızlı Otelde Çalışacağım

ozgur955

Üye
Katılım
8 Ağu 2019
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar, 4 yıldızlı bi otelde bakımcı olarak çalışacağım yeni elektrik bölümü mezunuyum. iş hayatına atılıyorum, elektrik bilgime güveniyorum fakat otellerde ki tv ve telefon olayı kafamı karıştırdı .Tv iler ip tv mi ve telefon sistemide ip ilemi çalışıyor tam detaylı sistemini anlatıcak yazıcak var mı? Teşekkürler herkese.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
TV ve Telefon Sistemi otelden otele değişir. Bu sistemlere genellikle Sağlayıcı'sı servis verir. Teknik Personel basit müdahaleleri yapar. Otellerde Rögar işi çok çıkar, periyodik olarak Foseptik Dalgıç Pompaları arızalanır, bunlarla uğraşırsın. Benim çalıştığım bütün otellerde bu işi Dalgıç Pompalar yapıyordu, farklı bir sistem varsa da haberim yok. Otel işinin en pis tarafı budur.

Bunların dışında, korniş değişimi, oda kapısı kilit arızası, ampul değişimi, basit endüstriyel cihaz müdahaleleri, basit klima arızası müdahaleleri, benmari arızaları, oda telefonu arızaları, energy saver arızaları, tuvalet tıkanmasını giderme, lavabo drenaj borusu değişimi veya temizliği, mobilya parçası tamiratı vs vs işleri çıkar.

Mesleğe başlangıç aşamasında, İklimlendirme Sistemleri, Sıcak-Soğuk Su Sirkülasyon ve Depolama Sistemleri, Jeneratör Sistemleri, Endüstriyel Cihaz Sistemleri, TV ve Telefon Sistemleri gibi yan meslek dalları ile tanışıp kaynaşmak için otel tecrübesi iyi sayılabilir. Fakat ileriye dönük mesleki gelişim için kısıtlayıcıdır.
 
Elektrikci olarak girdiysen yiğit ustanın yaparsin dediklerinin hiç birini yapma.onlari mobilyacı mekanikci yapsin..sen elektrik işinden başka birşeye bulaşma..baştan konus
 
Elektrikci olarak girdiysen yiğit ustanın yaparsin dediklerinin hiç birini yapma.onlari mobilyacı mekanikci yapsin..sen elektrik işinden başka birşeye bulaşma..baştan konus
O zaman baştan işe giremez. :D Seçme hakkı yok. Otelciliğin içi beni dışı seni yakar.:D Çok ilkel bir sektördür.
 
Abim orda o tür işleri yapan adam vardır.ayri olur mobilyaci klimaci.yanlismi
Bu da oteline göre değişir. Bazı otellerin birçok meslekten ustası vardır, bazı oteller yalnızca Elektrikçi ve Sucu bulundurur, bazıları Joker misali vasıfsız tek bir personel bulundurur. Otel Teknik Servis'liğinde iş seçemezsin, yeri gelir mobilya tamiratı yaparsın, yeri gelir klozet temizlersin.
Otellerde en çok yıprananlar Sucular ve Elektrikçilerdir.
 
yeri gelir ufak tefek boya badana işlerini de yapmanı da isterler. otelin yıldız sayısının aslında bununla ilgisi yok, tamamen yönetici kadronun yapısı ile ilgili. zamanında nice 5 yıldızlı otellerde beş para etmez yöneticilerle çalıştım ordan biliyorum. daha çok aile şirketi gibi kurumsallığın pek olmadığı tesislerde işler genelde böyle yürür. 2 kişinin yapması gereken işi 1 kişiye yaptırabiliyorsa neden daha fazla maaş ödesin değil mi?
inşallah asgari ücrete razı olmamışsın dır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,864
Kullanıcılar
451,323
Son üye
yunusemredoruk

Yeni konular

Geri
Üst