400 kva trafo hücresi için belli başlı malzeme ve ekipmanlar nelerdir ?

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar 400 kva 30000 v luk bir trafonun hücresi için belli başlı malzemelr ve aekipmanlar nelerdir birde tek hat şeması varsa gönderebilirseniz memnun olurum. resimde olabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hücreler genelde 630 kva ve üstü için tasarlanır 10-400 kva arası trafolar direkte olur genelde ,hatta bu yüzden 400 kva ya ne bucholz nede termometre konmaz .Senelerdir servisciyim ama ilk kez sizden duyuyorum .
 
ne alaksı var yaa illa 400 diye direk tipi mi olmalı benim ihtiyacım 400 kva karşılıyor ve hücrede gerekli olmaz diye bir şey yoktur siz görmediniz diye olmayacak diye bişey de yoktur.
 
arkadasım tedaş isterse konula bilir trafo hücresi direk spariş versen daha iyi trafo hücresini hazır .
 
ne alaksı var yaa illa 400 diye direk tipi mi olmalı benim ihtiyacım 400 kva karşılıyor ve hücrede gerekli olmaz diye bir şey yoktur siz görmediniz diye olmayacak diye bişey de yoktur.

colkyyyy hayatım boyunca tek ALLAH tan korktum , doğru bildiğim doğruluğuna inandığım şeyi her zaman her yerde söylerim , suan gerekirse bu forumdan kovsunlar gerekirse 100 yıl hapis yatayım inandığımı söylerim , küçük bir hikaye adamın biri suya düşen bir akrebi kurtarmaya calısıyormus elini her uzatmasında akrep adamı sokuyormus , olayı gören biri demişki sen yardım ettikce o sana zarar veriyor , boşver kurtarmaya değmez.Kurtarıcının cevabı su olmuş o akrep ben insan onun doğasında sokmak var benim doğamda yardım etmek var.Sen ne kadar sokmaya calıssanda ben vazgecmiycem akrepkral colkyy sen köşk te kur sarayda ama gereksiz .
 
Arkadaşa yardım edecekler banada yardım etmiş olur staj defterimde 6 gün açık var =)
 
Sn. Üyeler ;
Hepimiz burada birbirimize yardım etmek için varız. Lütfen bu tür anlamsız tartışmalara takılıp ana amacımızdan şaşmayalım. Ayrıca bir mesajı eleştirirken, o mesajı yazan kişinin de gerçek bir kişi olduğu unutulmayıp, sanki yüzyüze tartışılıyormuş gibi bir üslup kullanılırsa, forumumuz daha düzeyli olarak gelişecektir.
Lütfen bu konularda hassas olalım.
 
Son düzenleme:
Günümüzde hücreler hazır satılıyor. Yapman gereken tekşey bir hücre üreticisinden . Trafo koroma hücresi satın almak. Trafon küçük olduğu için sigortalı yük ayırıcılı hücre işini görür. Tabi hücrelerde en az giriş çıkış trafo ve ölçü olmak üzere 4 modülden oluşması gerekir . Buda sana yaklasık 10 bin TL ye mal olur 3-5 binliralık bir trafo için bukadar masraf nekadar anlamlı olur onada sen karar ver

Kolay gelsin
 
400kVA trafo monoblok içine alınmaz diye birşey yoktur arkadaşlar. Hangi meslek olursa olsun yönetmeliklerince verilen kesin hükümler olurlar-olmazlar, birde yapılabilirliği mümkün yönetmeliğe ters düşmeyen işler vardır ikisinede örnek verelim.
Örnek-1
630kVA bir trafoyu alıp direk üzerine yerleştiremezsiniz bu olmaz.
Örnek-2
400kVA bir trafoyu monoblok köşk içine alabilirim bu mümkündür.

Projesi örnek-2'deki gibi çizlmişse özel teknik şartnamede bu şekilde isteniyorsa yönetmeliklerede aykırı olmadığı için yapmak zorundasınız. Bu şekilde uyguladığım projelerim oldu.
Kurulum maaliyeti fazla olabilir ancak trafoyu olumsuz dış hava etmenlerinden korumak için, manevra güvenliği ve kolaylığı açısından, trafo Bakım kolaylığı açısından,v.b. nedenlerle tercih nedeni olabilir.
 
ben 400 kva trafo monoblok içinde , trafo binası içinde ve mod 5 binası içinde bir çok kez montajını yaptım. senin soruna gelince köşk içinde 1 adet giriş hücresi ve 1 adet sigortalı yük ayırıcılı trafo koruma hücresi işini görecektir. tabii ölçüyü og den yapacaksan araya bir de ölçü hücresi yerleştirmen gerekir.fiyatına gelince takım halinde "0312 267 07 12 ulusoy elektrik" ararsan fiyat verebiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,056
Mesajlar
922,889
Kullanıcılar
451,328
Son üye
arimn

Yeni konular

Geri
Üst