motorlarda kullandığımız invertörlerdenmi bahsediyorsunuz yoksa başka bir ürünmü var ayrıca 60kva güç için trafo sardıracağıztransformatörler akımı veya gerilimi alçantan veya yükselten elektrik makineleridir. frekansı değiştirmek için inverter kullanabilirsiniz. anahtarlama elemanları ile yapabiilirsiniz.
inverter ile trafo sürmek nasıl yapılıyor? şema, örnek vb var mı?transformatörler akımı veya gerilimi alçantan veya yükselten elektrik makineleridir. frekansı değiştirmek için inverter kullanabilirsiniz. anahtarlama elemanları ile yapabiilirsiniz.
eksik hatalı bilgi, yanlış söylemiş trafolar elektrik makinesi değil, bileşenidir. şimdi ben ne desem anlatsam, sen sus tamirci diyeceksiniz. trafolar en aptal bileşenlerdir. yüksek voltaj verirsin gider ucundan düşük voltaj verir, bir de başka bir cinsi var gıcık mıdır nedir. gider düşük voltaj verirsin, gaza gelir ucundan yüksek voltaj verir. bu arada inverterle trafo sürülmez, inverter devrelerinin sürdüğü trafolar vardır. onlarda hepsinden daha gıcıktırlar.inverter ile trafo sürmek nasıl yapılıyor? şema, örnek vb var mı?
Giriş frekansı neyse çıkışta o olur. Yüksek frekanslarda sac nüve yerine ferromanyetik nüve kullanılıyor.Girişi 380 v 50hz ve ya 60hz olan bir trafoda çıkışı 115/200vac 400hz olarak çıkış alabilirmiyim
aynen öyle makina deyince ille de bişeylerin dönmesi hareket etmesi falan gerekmiyor. ama paskomya usta başka bişey anlatmak istiyor sanırım.Giriş frekansı neyse çıkışta o olur. Yüksek frekanslarda sac nüve yerine ferromanyetik nüve kullanılıyor.
@paskomya usta transformatör, asenkron motor elektrik makinası diye geçer.
cahilliğimi yüzüme vurmana gerek yoktransformatör, asenkron motor elektrik makinası diye geçer
evet benim LBA da o sayfalar boş kalmış pardon. benim için motorlar bir kaç çeşittir ve hareketli parçalardan oluşur. hareket etmeyen motor benim için motor değildir. benim görüşüm sizleri bilmem. ama o trafo amcalara giren çıkan aynı olmayabilir ama o kıpraştıran frekans olayı değişmez diye biliyorum ben , zaten @fgencal ustana onaylamış.aynen öyle makina deyince ille de bişeylerin dönmesi hareket etmesi falan gerekmiyor. ama paskomya usta başka bişey anlatmak istiyor sanırım.
Estağfirullah usta. Siz cahilseniz biz zır cahiliz. Bizim meslekte Elektrik Makinaları diye ders vardır o derste bunlar işlenir. Trafo en verimli elektrik makinasıdır diye geçer.cahilliğimi yüzüme vurmana gerek yok
rahat ol merak etme. cahillik başka bir şey, cehalet bambaşka bir şey. bir de cahil olduğunu bilip kabul etmek, yani o konuda bilgisi olmadığını kabul etmek başka bir şey, bir de cahil olduğunu kabul etmemek başka bir şey. o kadar kitap okudum, o kadar araştırma yaptım, acılı tatlılı bir çok tecrübe edindim. bak hala bilmediğim şeyler var. ve benim için hala motor değildir trafo. tabii bu birazda baktığın pencereye göre değişir. deniz üstünde çalışırken; beni makinist yapmışlardı. balıkçı gemisinde angarya iştir. makine dairesinde motorun yanında yatar uyurdum. bana o gürültüde nasıl uyduğumu sorarlardı. o motorun sesi bana bir müzik bir ninni gibi gelirdi. onlar bilmezdi ama en ufak ses değişikliğini sadece ben duyardım. onlar bunu anlamazlar, çünkü onlar için o motorun sesi sadece gürültü. ama bilmezler ki o motordur uzakları yakın eden, o ağları çeken, biz eve götüren. işte o yüzden hareketli parçaları olan şey benim için motor. ve sesini duymadığım motoru sevmem.Estağfirullah usta. Siz cahilseniz biz zır cahiliz. Bizim meslekte Elektrik Makinaları diye ders vardır o derste bunlar işlenir. Trafo en verimli elektrik makinasıdır diye geçer.