Cenko ustam ben yukarıdaki cevapların ikisinede katılmıyorum sanki
Frekanslar aynı olsalar bile şifrelemelerde farklılıklar sayesinde problem çözülebilir diye düşünüyorum.
Örnek bir program göndereyim şifrelemedeki mantığını biraz inceleyin isterseni şifreleri değiştirerek deneyin problem olmayacağı kanaatindeyim ama yinede garanti olmaz diyemiyorum diğer ustalarımın dediği de olabilir idda etmemek lazım
Selamlar @has_artvin_li kardeşim
Öncelikle, burada problem kodlarla ilgili değil. Tamamen analog sinyallerle ilgili.
Alıcı devreniz havadaki 433 mhz'lik sinyalleri bildiğiniz gibi 1 ve 0 olarak çıkışına verir
1 nolu verici data yollamaya başladığında, aynı anda diğer verici de data gönderiyorsa, alıcı için bu işaretlerin birbirinden farkı olmadığı için havadan aldığı tüm 1'leri çıkışına aktaracaktır. Bu durumda bu çıkıştaki bilgiyi mc neye göre yorumlayacak?
Yani henüz mikrodenetleyiciye ulaşmadan önce data karışmış olacak.Tıpkı bir jammer'ın yaptığı gibi..
Sonuçta doğru başlık byte'ı ya da byte'larını alamayan mikrodenetleyici bu karışmış işaretler yığınına tepki vermeyecektir.
Daha kötüsü de olabilir, şöyle ki:
Eğer 1. vericinin başlık byte'ı yolladığı sırada 2. verici data yollamaz da hemen ardından esas gönderilen bytle'larla eşzamanlı yollarsa, işlemci bozulmuş verileri dikkate alır! Ve eğer bu verileri tesadüfen anlamlandırırsa, sonuç, neyin kontrol edildiğiyle ilgili olarak felaket bile olabilir.
(Bunun dışında, kodlarınıza baktım, alıcı verici modüllerle bu haliyle çalışmaları pek mümkün değil çünkü uyandırma( preamble ) byte'ları eksik. Kod bu haliyle kablolu bağlantıyla çalışabilir fakat preamble byte'ları yollamadan alıcı vericiyle senkronize olmakta gecikecek ve başlık datasını kaçıracaktır.
Yollanan veri her seferinde preamble içermelidir, doğrusu şöyle olmalı:
SEROUT GPIO.5,N2400,[REP$AA\5,REP$00\5,REP$FF\5] ; preamble
SEROUT GPIO.5,N2400,[GON,SIFRE1,SIFRE2,SIFRE3,SIFRE4,"1984"] ; asıl ;gönderilmek istenen data
Hatta uygulamada bu uyandırma dizisinin 3-5 kez ardarda yollanıldığı da sık görülen birşeydir.)
Selamlar, iyi akşamlar