d_darko
Üye
Sık sık devree girip çıkma olmuyor. Pompalar çalışınca 2-3 saat çalışıyor. Şalter attığında da hemen şalteri kurmadım ama 1 dakika sonra falan kurmuştum. Pompa 65A normal çalışma akımına ulaştığında atmıyor bir daha. Atarsa sadece kalkış anında atıyor. Ne oluyorsa kalkış anında oluyor. Ben de 160A bi şalter takalım diyordum, siz 200A önerdiniz Bakalım ne yapacağız...
şalterin anma akımını çok düşük seçmişsiniz.kalkış anında 270 A çektiğinde göre şalter motor yol anma süresi oyunca 2,7 katı bir akıma maruz kalıyor.Şalterin akım-zaman eğrisinden anma akımının 2,7 katı akımda 10-50 saniye arasında termik açma yapacağı görülüyor. Eğer sık sık devreye girip çıkma olursa termik açma yapar.Bu durumda şalteri hemen kuramazsınız.Hemen kurabiliyorsanız şalter pik akımından ani açma yapıyordur. ( motor tam devreye girdiğinde açma durumu oluyor mu?) .bence direkt olarak 200 A şalter seçin. Zaten ABB nin soft strateri motoru termik olarak koruyor.Önemli olan kısa devre koruması. bunun için 200 A şalter takın!