4s bms kartı güç kesmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Muratdal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Voltajın yüksek olması riskli.

Bu bms ler öyle şarj kontrol gibi bir yetenekleri yok. Üst voltaj korumasını sarj kontrol olarak düşünmemek lazım.

Balanslı olan bms de direnc devreye alıyor.

Ben olsam batarya grubu için uygun bir lityum şarj adaptörü kullanırdım.

Doğrusu 17,5-18 volt ile şarj etmek daha güvenli olur fakat kartın aşırı şarj koruması olduğundan ve bunu test ettiğimden sorun olmaz diye düşünüyorum. Çünkü tam dolunca şarjı kesti. Olmadı 19 volt eski dizüstü bilgisayar şarjı ile şarj edilecek hale getiririm.

Ekli dosyalar

• IMG_20240219_234723.jpg
    IMG_20240219_234723.jpg
    183.8 KB · Görüntüleme: 102
  • IMG_20240219_235214.jpg
    IMG_20240219_235214.jpg
    136.4 KB · Görüntüleme: 96
Merhaba arkadaşlar, geçen sene uğraştığım arkadaşımın matkabı pek randıman vermedi. Çünkü biraz zorlanınca bms düşen gerilimden olsa gerek çıkışı kesiyor. Ya bir kez şarja takmak ya da uygun bir kapasitör ile çıkışına gerilim uygulayıp kesimi açmak gerekiyor. İzlediğim videolarda çıkışa uygun değerde paralel kapasitör bağlayanlar da var ama çok çare olacağını sanmıyorum. Çünkü muhakkak zorlanınca neredeyse kısa devre durumuna düşüyor ve aşırı akım çekilince hem kartın akım kapasitesinin aşılması, hem de pillerin geriliminin çökmesi sonucu bms devresi, piller deşarj geriliminin altına düştü sanıp kesime gidiyor. Kart haksız sayılmaz. Yalnız tekrar uyanmaması bir tasarım sorunu gibi görünüyor. Sonunda sürekli beslenen bir kapasitörü bir düğmeye basınca uyandıracak şekilde montajlayacağım. Ama kart üzerinde bir C7 kapasitörünun yeri boş görünüyor. Patlayıp uçmuş gibi de değil. Sanki hiç lehimlenmemiş. Sorun bundan mı kaynaklı bilemedim. Ayrıca farklı bir bms kartında da aynı sorun için koruma direncinden bahsedilmiş. Değeri artırılarak da kesim zamanı değiştirilebiliyor. Bu kartlarla tecrübesi olan var mı?

https://320volt.com/bms-3s-25a-devre-semasi-ve-modifiye/

4S BMS kartının matkap zorlanınca çıkışı kesmesine şöyle bir çözüm buldum. Matkap/bms kesime gidince, bataryayı şarja takınca bms kiliti açılıyordu. Hatta ölçü aletiyle kısa devre ölçümünde bile tetiklenerek açılabiliyordu. Ben de 220k.ohm bir direnci görseldeki gibi B+ ile P+ arasına lehimledim. Sonuç yine zorlanınca kesime gidiyor fakat tetiği bırakıp çekince dirençten geçen mikro amper seviyesindeki akım bms kilitini açıyor ve matkap çalışır hale geliyor.;)
Belki birilerinin de işine yarar.

Ekli dosyalar

• IMG_20250314_200632.webp
    IMG_20250314_200632.webp
    206.7 KB · Görüntüleme: 15

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran