ertugrul1905
Üye
arkadaşlar teşekkür ederim. ama anlamadığım nokta sargı uçları karışmış olsa motoru üçgende çalıştırdığım zaman motor 2 faza kalmayacakmı. kontaktörün üzerinden yıldız köprülerini çıkarıyorum direk üçgende çalışıyor. diyelimki panoda arıza var, aynı panoya aynı güçte başka motor bağlıyorum hemde yükte sorunsuz çalışıyor. bitürlü anlayamadım arızanın ne olduğunu.
yıldız koprulerini çıkarttığında hiçbir kopru yokken çalışmamalı.. , üçgen koprusu yapmadan direk çalışıyorsa--- sarılmış olduğunu soylediğinize dayanarak şöyle bi durumda olabilir. bazı bobinajcılar motordan 6 kablo çıkmak yerine kopruyu içerde yapıp 3 uç çıkıyorlar belki boyle bi durumda olabilir.
gerçi olsa kesin farkedersiniz yani bağlamadan en azından uçları ölçücek kadar bilgi sahibisinizdir.ben aklıma geldiği için söylüyorum yanlış anlamayın.
motor bağlantılarından eminseniz yıldızdan üçgene geçişi elle manuel 1-1.5 sn boşluk vererek yapmaya çalışın bi problem çıkmaz çalışırsa devresinde y-ü geçişi zaman rölesiyle sağlıyorsa , y-ü roleyle değiştirin..
Son düzenleme: