5,5 kW ylıdız üçgen arızası



yıldız koprulerini çıkarttığında hiçbir kopru yokken çalışmamalı.. , üçgen koprusu yapmadan direk çalışıyorsa--- sarılmış olduğunu soylediğinize dayanarak şöyle bi durumda olabilir. bazı bobinajcılar motordan 6 kablo çıkmak yerine kopruyu içerde yapıp 3 uç çıkıyorlar belki boyle bi durumda olabilir.
gerçi olsa kesin farkedersiniz yani bağlamadan en azından uçları ölçücek kadar bilgi sahibisinizdir.ben aklıma geldiği için söylüyorum yanlış anlamayın.
motor bağlantılarından eminseniz yıldızdan üçgene geçişi elle manuel 1-1.5 sn boşluk vererek yapmaya çalışın bi problem çıkmaz çalışırsa devresinde y-ü geçişi zaman rölesiyle sağlıyorsa , y-ü roleyle değiştirin..
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ilginize çok teşekkür ediyorum. motoru çalıştırmak sorun deyil araya 1 zaman rölesi ilava ederek y-ü geçiş aralığını 1-2 saniya arttırırım. ama benim amacım neden bu sorunun ileri geldiğini bulmak. motor şu an devrede zaten. direk üçgenle çalıştırıyorum. aklıma bu arızayla ilgili hiçbir mantıklı açıklama gelmiyor. motorr bobin uçlarını defalarca kontrol ettim. 6 uç çıkıyor ve bağlantıları sorunsuz. ilk kez başıma böyle bişey geldi yaw. sadece olayı merak ediyorum acaba neden böyle oldu. ilginize tekrar teşekkür ediyorum,
 
bu arada yıldız köprülerini çıkarttım derken kontaktördeki köprüleri kasttettim. motor yıldızla devreye kalkarken z-x-y uçlarını kısa devre eden köprüler. üçgene geçince sorunsuz devreye kalkıyor.
 
kontaktörlerle şalter yaptım dediğim kontaktörlerle y-ü pano yaptım yani soycul.
ilginize çok teşekkür ederim arkadaşlar. en iyisi y-ü röle galiba doğru söylüyon ertuğrul, tşk.
 
Şimdi normalde yıldız üçgen devrelerde mühürleme dediğimiz kilit kontakları özellikle bu iş için yapılır ''çakışmayı engellemek'' yıldız kontaktörünüz takılı iken üçgen kontağınızın çekmemesi gerekir...demekki sizde mühürleme hatası mevcut...bu konuyu düzeltirseniz sorun kökten hallolur...
 
ilk öncelikle kumanda devresi kurulumu, yıldızdan üçgene geçiş süresine bak,zaman rölesini kontrol et rst fazlar arası amperaj kontrolü yap,kontaklara giren ve çıkan akımları kontrol et yol alma süresini iyi ayarla,diyosunki yıldızdan üçgene geçişte kontaklar yapışıyor unutmaki motor yıldız bağlıyken şebekenin kök üçü kadar nominal değer de bir akım çeker gördüğüm kadarıyla yıldıza geçtiğinde amperaj yüksek olduğundan kontaklar çekiliyo ve gücü kaldırmıyo şalterin amperajını yüksek tut.......
 
arkadaşlar sargıların yanlış bağlanması sigortayı attırmaz sadece motorun ters yönde dönmesini sağlar sargılar iki faza o şekilde kalmaz ya yüksek akım çekildiğinde motor gücü karşılayamadiğinda yada devre de yüksek gerilim uygulandığında........
 
Eğer yıldız ve üçgen kontaktörlerinden elektriksel kilitleme yapıldıysa yıldız kontaktörü yapışsa bile üçgen kontaktörünün çekmemesi lazım.Yıldız ve üçgen kontaktörlerinin bobin uçlarını birbirlerinin NC kontaktlarından geçip geçmediğini kontrol et.Tabiki y-ü zaman rölesini kullanmanda fayda var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…