500 metrede voltaj düşermi

nusret45

Üye
Katılım
22 Tem 2013
Mesajlar
145
Puanları
1
Yaş
34
mrb arkadaşlar bi tane dalgıcımız va ama en yakın elektrik alabilecegimiz yer 500 m mesafede ama bu kadar mesafede voltaj düşümü olurmu onu ögrenmek istedim yardımcı olurmusunuz
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Uygun bir düşünce değil.Motor gücünüz ne kadar ?
 
Muhtemelen elektrik alıcağınız yer bağlı olduğu trafonun en son noktası olucak, buraya kadar bir gerilim düşümü zaten var iken, birde hat sonuna 500 metre ilave ediceksiniz. Motor gücüne bağlı olarak çok yüksek kesitte kablo kullanmanız lazım gelir. Fahri ustamızın da dediği gibi pek uygun görünmüyor.
 
motor gücümüz 1.5 luk dalgıç elektrik alacagımız yer trafonun dibine
 
Gerilim düşümünü yaşayan kişilerin kullandıgı bir cihaz vardı? Bizim buralarda bazı elektrikçiler buna 'kara kutu' diyorlar. Bu çözüm olabilir mi acaba? Ha ismini buldum. Regülatörmüş:eek:
 
regülatör bizim için en son çözüm yolu bn şu anda 500 metrede voltaj düşermi onu ögrenmek istiyorum
 
Ölçü aletiyle ölçüp değerleri yazın sonra çözümünü tartışalım
 
500 mt sonunda motor calismazken devre basindaki voltaji alirsin yüke geldiği anda voltaj düşer sana 1.5 kW monofaze mi dalgiciniz ona gore kesit söyleyeyim


Sent from my Discovery using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Elbette gerilim düşümü olur,
Alpek kablo ile havai hat kullanıcağınızı varsayıyorum

1,5kW motor için
Monofaze ise
1x35+50 mm2 Alpek kablo kullanırsanız %2,26 gerilim düşümü oluyor. %3 ün altında olduğu için bu kesiti kullanabilirsiniz.

Trifaze ise
3x10+16 mm2 Alpek kablo kullanmalısınız. Bu hesaba göre %1,46 çıkıyor. %3 ün altında olduğu için bu kesiti kullanabilirsiniz.

Monofaze için kablo fiyatı ortalama 750-trifaze için 1500 tl tutuyor (fiyatlara internetten bakıp hesapladım) + Direk masraflarıda var tabi
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,962
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst