İşyerine makita aldık. Dibim düştü performansına.İyi forumlar. Bu bütçelerde ne önerebilirsiniz? Uzun ömürlü olmalı ve yeri geldiğinde kolon dahi delebilecek güçte olmalı, teşekkür ederim.
Merhabalar.
Yıllardır einhell power x change ürünlerini kullanıyorum.
TP serisi olan bütün cihazları profesyonel seridir.
Başkaları einhell i belki kötüler bilemem ama benim için bir sevda hikâyesine dönüştü.
8 adet 4 amper akü aldım aynı bataryalar 300 küsur ürüne uyum sağlıyor.
Eğer einhell düşünürseniz
TP CD 18/80 li i bl bu ürünü ve yanına 2 adet 4 ah starter kit alırsanız elinizde 2 adet 4 amper akü 2 adet 3 amper hızlı şarj cihazı ve kolunuzu bile kırabilecek güçte canavar gibi bir makina ya sahip olmuş olursunuz.
7 bine yaklaşan bir maliyet olur ve pişman olmayacağınızı umarım.
Ekleme yapmak zorunda kaldım ama aklınızda hep bulunsun duvar delmek heleki beton kiriş kolon delmek şarjlı vidalamanın görevi değildir.
Darbe özelliği olan şarjlı vidalamanın ömrü uzun olmaz ve marka çok farketmez.
En iyisi alacağımız bu makina ne iş yapacak nerelerde kullanılacak önce onu bilelimPeki bu bütçede kablolu alacağım bir matkap dediğim işlevi yerine getirecek midir?
En iyisi alacağımız bu makina ne iş yapacak nerelerde kullanılacak önce onu bilelim
Bahsettiğiniz setleri alınca ilk iş olarak batarya yenilemek gerekiyor çünkü şarjları çok kısa gidiyor ve özellikle matkapları zorlamaya gelmez kafayı dağıtıyor hemenBeni yanlış anlamayın, uzun ömür istemişsiniz ama elinizdeki diğer aletlerin ne olduğunu bilmeden farklı bir bakış açısı katmak istiyorum. Şu anda piyasadaki çakmaların yüzde 85%i makita tip 18v batarya kullanıyor. Ve performans olarak çoğu orjinalden aşağı kalmıyor. 5-7k'ya matkap almak yerine ben şu şekilde yaptım; piyasada 4lü set satılıyor 3-4k arasına 4lü set aldım. Spiral-delici kırıcı-matkap-somun sökme. Sonra gittim bağ bahçe için budama seti aldım 3k. Sonra bir de aküsüz daire testere alıp 1300TLye seti biriktirdim yine de eklemek istiyorum. Aldığım hiçbir makineden bu da kalitesizmiş deyip pişmanlık yaşamadım.
Yeri gelip duvar delebileceğim bir matkap yerine 4-5 makinelik bir seti tercih ederim. Elimde şu an 5 adet 18v batarya var ve hepsi uyumlu makita tip. Hilti, spiral, matkap, somun sökme, makas, budama testeresi ve daire testerem var. Hepsinin yeri ayrı. Şarj cihazı da 2 adet.
Uzun ömür konusuna gelecek olursak Çoğu makine kömürsüz motora sahip. Bataryaların 3-4 senede kapasitesinin düşüceğinin farkındayım ve 18650 yüksek amper kapasite pillerin fiyatları çok düştü. Elinde hazır BMS ve kalıp olmuş olacak her yerde yapıyorlar yenilemeyi.
Karar senin benim tecrübelerim bu şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?